Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dodik: Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     29.11.2016 u 13:13 h 0

Dodik: Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji prisustvuje Četvrtom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet", rekao je danas da Sankt Peterburg i Srpska imaju ambicije da razviju odnose po svim pitanjima - političkim, privrednim i kulturnim, kao i o svemu što postaje dio zajedničke svakodnevice.


Dodik je napomenuo da je ranije velika delegacija Sankt Peterburga, koju je predvodio gubernator Georgij Poltavčenko, bila u Banjaluci i da je tada razgovarano o detaljima kako će se ta saradnja kretati u budućnosti.

"Ovo je dokaz naših dobrih odnosa u kontinuitetu. Mi imamo ovdje potpisan sporazum o saradnji i uvijek se radujem kada dođem u ovaj grad", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ocijenio da u Sankt Peterburgu vidi napredak u teškim uslovima nepravednih sankcija Zapada prema Rusiji.

"Vidim vraćanje Rusije vlastitim potencijalima i osvajanje industrija i proizvodnje. Danas je Rusija okrenuta tome i radujem se osvajanju tih proizvodnji za vlastite potrebe, kao i eliminisanju zavisnosti od bilo koga", rekao je Dodik.

On je podsjetio da Srpska, a time i BiH, nisu podržali nepravedne sankcije prema Rusiji, na šta je ponosan iako je na tom planu postojao ogroman pritisak sa Zapada.

"Mi smo to odbili i danas možemo da kažemo da smo apsolutno bili u pravu. To je bilo naše istinsko opredjeljenje. Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas", poručio je Dodik.

On je naglasio da je Srpska zagledana u Rusiju i voli napredak ove zemlje.

"Smatramo da je veoma važno da ta zemlja obnovi svoju snagu na međunarodnom planu jer tada je sigurno da će svijet biti pošteniji, mirniji i posvećeniji slobodama ljudi. Prisustvo Rusije na globalnom nivou je svakako upereno ka tome da se očuva stabilnost i prekine sa nizom koji na međunarodnoj sceni dovodi do čestih regionalnih ratova koji dugo traju i odnose mnogo žrtava", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske danas je razgovarao sa predsjednikom Skupštine Sankt Peterburga Vječeslavom Makarovim i članovima rukovodstva o političkim i privrednim temama, kao i saradnji Srpske i Sankt Peterburga.

Dodik u Sankt Peterburgu prisustvuje Četvrtom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet" čije su glavne teme infrastruktura i kulturni turizam.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi