Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Odlazeći ambasador Turske u Srbiji: Teška srca se odvajam od Srbije

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     28.11.2016 u 20:37 h 0

Odlazeći ambasador Turske u Srbiji: Teška srca se odvajam od Srbije
FOTO: Agencija Anadolija

- Odlazeći ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj izjavio je danas da se teška srca odvaja od Srbije, a premijer Aleksandar Vučić zahvalio je odlazećem ambasadoru za dobar odnos i iskreno prijateljstvo prema zemlji, poručivši mu da u Srbiji uvek ima drugu kuću, javlja Anadolu Agency.


 "Teška srca se odvajam od Srbije. Zahvaljujem premijeru, ministru Dačiću i ostalim ministrima, svim biznismenima i pozdravljam novog ambasadora za kog se nadam da će uspešno raditi i produžiti ono što smo mi radili", rekao je odlazeći ambasador na svečanom prijemu u Beogradu, kome su prisustvovali i turski privrednici u Srbiji. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ovaj prijem organizovao kako bi zahvalio odlazećem ambasadoru što je uložio u Srbiju i što su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou. 

"To su odnosi uzajamnog poštovanja, odnosi prijateljstva i odnosi koji mogu i moraju da budu još bolji", rekao je on. 

Kako je naveo, kada je ambasador Mehmet Kemal Bozaj došao u Srbiju, svega je 1.000 srpskih radnika radilo u turskim kompanijama, a danas radi više od 7.000. Vučić je dodao i da želi da za nekoliko godina taj broj bude 70.000. 

"Srbija je ta koja poštuje Tursku, turske investitore i koja ih doživljava jednako kao svoje investitore. Turski investitori su izvanredni, veoma brzo nauče srpski, prave neverovatne baklave", rekao je on. 

Vučič je odlazećem ambasadoru zahvalio za iskreno prijateljstvo prema Srbiji, a novom Tanjuu Bilgiçu poželeo uspešan rad. 

"Nama je teško što vi odlazite, uvereni da u Srbiji imate drugu kuću i da ćete ovde da se vratite. Svi ste uvek dobrodošli. Vi za nas i ne odlazite, računamo da ste uvek tu, a mi ćemo uvek sa svakim turskim ambasadorom imati najbolje moguće odnose", dodao je on. 

Svečanom prijemu u Beogradu prisustvovali su i ministar spoljniih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, novi ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgiç, veliki broj turskih privrednika iz različitih oblasti, među kojima i tekstilne industrije, predstavnici turske Agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Upravni odbor Halkbanke... 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi