Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Duško Marković, premijer Crne Gore: Sastav Vlade odgovor na potrebe i zahtjeve građana

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     28.11.2016 u 20:27 h 0

Duško Marković, premijer Crne Gore: Sastav Vlade odgovor na potrebe i zahtjeve građana
FOTO: Agencija Anadolija

- Novi crnogorski premijer Duško Marković kazao je da je personalni sastav Vlade Crne Gore, koji je danas izabran u Skupštini Crne Gore, odgovor na ono što Crnu Goru čeka u budućnosti, u kontekstu ukupnih potreba i zahtjeva građana. Marković je nakon što je izabrana 41. Vlada kazao novinarima da će izvršna vlast otvorena za predstavnike svih naroda u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).


"Personalni sastav Vlade odgovor je na ono što Crnu Goru čeka u budućnosti, u kontekstu ukupnih potreba i zahtjeva građana, a to je da se stvore pretpostavke za bolji život", rekao je Marković, na pitanje da li činjenica da su u izvršnoj vlasti samo dva ministra iz Demokratske partije socijalista iz prethodne, predstavlja otklon od prethodne vlade.

On je istakao da nova Vlada treba da odgovori ključnom izazovu za Crnu Goru. 

"Crna Gora i prethodne vlade su ostvarile ključne političke ciljeve koji proizilaze iz nacionalnih interesa. Obnova nezavisnosti, postavljanje Crne Gore na trajan kolosjek evropske i evroatlantske integracije, obezbjeđivanje političke stabilnosti, vjerskog i multietničkog sklada. Ova Vlada nema potrebe da tim ciljevima naknadno teži. Nema potreba da ih potvrđuje, već da na bazi tih ciljeva stvara uslove za bolji život u Crnoj Gori i za veću sigurnost svakog građanina. Iz tih razloga je ovakav personalni sastav Vlade", pojasnio je Marković. 

Na pitanje kako komentariše neprisustvo pripadnika srpske nacionalnosti u Vladi, Marković je kazao da je nova Vlada otvorena za sve nacionalnosti. 

"Ova vlada je višenacionalna. Ali, političke okolnosti su dovele do toga da u ovoj Vladi nemamo političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori. Zbog toga sam u završnoj riječi rekao da se ovim sastavom Vlade ne zatvara priča o njenom konačnom sastavu i pozvao političke predstavnike opozicije i svakog naroda u Crnoj Gori da pronađu političke i nacionalne razloga da uđu u Vladu. Ja sam spreman da otvorim prostor za njih", poručio je Marković.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi