Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Možda su privatni postovi koje objavljujete na Facebooku - javni

Nauka i tehnologija

Izvor: Fokus     28.11.2016 u 20:15 h 0

Možda su privatni postovi koje objavljujete na Facebooku - javni
FOTO: fotodesk.net

Facebook uglavnom jako dobro obavlja posao kada je potrebno da znamo koliko su naše poruke privatne, ili ne. Međutim, postoji jedan detalj koji je promakao mnogima i zbog kog možda potpuno javno objavljujete stvari za koje ste mislili da su namjenjene samo pojedinim ljudima na ovoj društvenoj mreži.


Do ovoga je moglo da dođe ako ste ručno promenili podešavanja za jedan određeni post kako bi ga videlo više ljudi nego druge stvari koje objavljujete. 

Možda ste mislili da će se ta podešavanja odnositi samo na taj post – ali u stvarnosti, promjena podešavanja na jednom postu zapravo postaje aktivno podešavanje za sve buduće koje objavite. 

Ako ste samo jedan post objavili kao javan, i svaki slijedeći će to biti, iako ste mislili da se podešavanja o privatnosti odnose samo na taj određeni post i da će svi ostali biti objavljivani po starijim podešavanjima. 

Sudeći po Fejsu: “Možete da određujete nivo privatnosti uz pomoć opcije za odabir publike. Ova komanda pamti vaš izbor, pa će tako svaki naredni post biti deljen istoj publici, ako ponovo niste promenili podešavanja“. 

Međutim, može da se desi da ne dobijete notifikaciju da će se ta promjena za jedan post odnositi i na sve buduće stvari koje objavite, i to je razlog zbog kog su mnogi ostali iznenađeni kada su neke njihove privatne stvari, namenjene samo najbližima, završile na stranicama mnogo većeg broja korisnika. 

Zato, prije nego što krenete da objavite nešto, obratite pažnju na donji desni ugao posta i proverite da li će ga videti prijatelji, da li je privatan ili namijenjen svima na Fejsu. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi