Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ponovo topli radijatori u Bijeljini

Bijeljina

Izvor: infoBijeljina     27.11.2016 u 15:54 h 0

Ponovo topli radijatori u Bijeljini
FOTO: fotodesk.net

Građani Bijeljine koji su priključeni na Gradsku toplanu dobili su danas grijanje, nakon što su jedan dan proveli u hladnim stanovima.


Isporuka toplotne energije obustavljena je juče, jer dobavljač Gradskoj toplani nije želio da isporuči ugalj zbog zaostalih dugovanja. 

Direktor Gradske toplane Radomir Marjanović rekao je da je sa dobavljačem danas postignut dogovor da u buduće ne dolazi do dužeg prekida isporuke toplotne energije. 

"Jutros smo dobili količinu uglja koja je dovoljna za narednih četiri do pet dana. Nadam se da ćemo obezbijediti određena sredstva da bi isporuka bila kontinuirana", rekao je Marjanović. 

On očekuje da će građani Bijeljine platiti zaostale račune da bi Gradska toplana mogla da obezbijedi ugalj za predstojeće hladne dane. 

"Gradske toplana je ostala bez novca, jer su morale biti isplaćene plate radnicima, dok je sa druge strane priliv novca minimalan, s obzirom da veliki broj građana ne plaća grijanje", rekao je ranije Srni Marjanović. 

On je naveo da je oktobarski račun fakturisan na 73.000 KM, a Gradska toplana nije naplatila ni 30.000 KM. 

Gradska toplana ima 1.250 korisnika, a cijena grijanja po metru kvadratnom za Fizička lica iznosi 2,75 KM, a za pravna 5,80 KM. 

Tokom sezone grijanja Gradska toplana potroši 4.000 tona uglja.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi