Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

3 skrivena izvora stresa zbog kojih se osjećate loše

Lifestyle

Izvor: Zadovoljna     26.11.2016 u 15:44 h 0

3 skrivena izvora stresa zbog kojih se osjećate loše
FOTO: fotodesk.net

Posao, obaveze i porodični problemi najčešći su izvori stresa kojih smo itekako svjesni, ali treba da obratimo pažnju i na one skrivene izvore.


1. Ne pazite na ishranu. 

Često zaboravljamo da psihički stres proizlazi i iz fizičkog stresa, a njega pak uzrokuje loša briga o tijelu i zdravlju. Jedna od glavnih komponenti dobrog zdravlja je pravilna ishrana. To prije svega znači da morate da raznovrsno da se hranite, ali nemojte zaboraviti i da hranu morate redovno unositi u organizam. 

Ne preskačite obroke i ne pokušavajte zdravu hranu da zamenite brzinskim zalogajima bez ikakve nutritivne vrednosti jer ćete tako samo naneti štetu svom fizičkom, ali i psihičkom zdravlju. 

2. Previše ste kritični prema sebi. 

Živimo u kompetitivnom društvu koje nas ponekad natera da sebi nametnemo nerealna očekivanja. Kada ne možemo nešto da ostvarimo, postajemo sami sebi najgori kritičar i neprijatelj. Osjećamo se kao da nismo dovoljno dobri, a sve se to događa zbog ciljeva koji ionako zapravo nisu bili naši. Prestanite da kritikujete sami sebe, redovno se prisetite svih svojih kvaliteta i život kreirajte prema sopstvenim željama, a na tuđim. 

3. Nemate snage da izbacite toksične prijatelje iz svog života 

Teško je prekinuti odnose zbog kojih se ne osjećamo dobro, ali to je bolni rez koji svaka osoba treba da napravi i koji će nam na kraju unijeti pozitivu u život. Imate prijatelje koji vas stalno kritikuju, ne vesele se vašoj sreći i podstiču vas na loše odluke? Oni su toksični ljudi koji nemaju šta da rade u vašoj blizini. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi