Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova

Regija

Izvor: Vesti-online     26.11.2016 u 15:21 h 1

Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova
FOTO: Agencija Anadolija

"Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova kroz istoriju, kao ni za NATO bombardovanje, već samo može da bude ponosna na svoje borce", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.


On je na obeležavanju Dana ratnika opštine Brus poručio da se to ministarstvo zato trudi da poboljša položaj boraca i njihovih porodica. 

Kako je rekao, Srbiju kroz istoriju nije zaobišao nijedan rat, kao nijednu generaciju, i da se zato sada vodi politika vojne neutralnosti. 

- Ne moramo nikom da se izvinjavamo, moramo da budemo ponosni na naše borce i one koji su dali svoje živote i svoje zdravlje i koji su bili tu kada ih je domovina pozvala - naglasio je Vulin. 

Prema njegovim riječima, srpski narod se uvijek borio za slobodu i svoju i drugih naroda i srpski narod nikada nije pokušavao da se proširi na račun životnog prostora nekog drugog naroda. 

- Borio se da opastane i živi samo tamo gdje se rodio i gdje je već živeo i ništa više od toga. Zato Srbija zahvaljujući takvim precima ne mora nikom da se izvinjava, ni za jedan svoj rat, jer ih nije ni tražila ni vodila. Svaki od ratova je vođen zato što su to želeli drugi i zato Srbija nema zašto da se izvinjava ni za NATO bombardovanje, jer ni to bombadrovanje nismo ničim ni izazvali ni tražili. Mi smo jednostavno živeli tamo gdje smo uvijek i živeli i ništa više od toga - rekao je Vulin. 

On je rekao da baš zato što ne moramo nikom da se izvinjavamo moramo da budemo ponosni na naše borce.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Ni Njemačka po tom nije trebala da se ispričava nikom,al su kulturan narod za razliku od takvih,pa su kleknuli i ispričali se za genocid.Nemaju takve u svojoj politici da boesno štite Hitlera kao vi Svinjolikog ili Karadžića.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi