Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Za političare je korisno da se društvo razjedinjava

Politika

Izvor: FENA     26.11.2016 u 12:04 h 0

Za političare je korisno da se društvo razjedinjava

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić (Srpska demokratska stranka - SDS) mišljenja je da je za političare korisno da se društvo razjedinjava jer to nosi određenu političku korist, za razliku od pokušaja da se dogovore i iznađu rješenja za probleme.


- Priča političara o miksanju, stavova, interesa predstavlja opterećenje i gubljenje vremena i često diskreditira njihovu poziciju kod jedne stranke, naroda ili vjere - kazao je Tadić gostujući u političkom magazinu "Otisak" koji se emitira na mreži tv stanica u BiH.
 
Za njega je politika vještina, a ne nauka zbog čega je obaveza političara kojima građani daju povjerenje da na najbolji način odlučuju i upravljaju.
 
U intervjuu se osvrnuo i na Evropsku uniju podsjećajući da su se zemlje koje nisu imale probleme ljudskih i građanskih prava ujedinile, a motiv je bila ekonomija kao mamac za što širu podršku.
 
- Svi ratovi koji su se ovdje desili bili su refleksija evropskih. Mi smo dakle već profitirali, jer ako nema rata u Evropi, nema ni kod nas. Za nas je mnogo važnije da postoji saglasnost na relaciji Moskva - Washington, kao mjestima iz kojih može doći problem - istaknuo je.
 
Govoreći o pravosuđu, naglasio je da je potrebno finansijski osamostaliti taj segment društva, potpuno odvojiti tužilaštvo od sudova, te prestati s politizacijom pravosuđa.
 
Kao jedan od ključnih problema koji sprečavaju razvoj ekonomije u BiH, Tadić je naveo korupciju, smatrajući da je ona uzrok agonije u kojoj se privreda u Bosni i Hercegovini nalazi.
 

 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi