Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dan državnosti BiH u Banjaluci obični, radni dan

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     25.11.2016 u 11:40 h 4

Dan državnosti BiH u Banjaluci obični, radni dan

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, koji se u Federaciji Bosne i Hercegovine obilježava kao državni praznik, u Republici Srpskoj, je obični, radni dan, kao i svaki drugi.


Ratko Lazičić, iz Banjaluke smatra da je ovaj datum tradicija koju bi trebalo da obilježavaju svi građani BiH bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Treba se obilježavati i 25. i 29. novembra, ne možemo mi sad sve da poništimo i omalovažimo, ono što su naši djedovi i očevi gradili", kazao je Lazičić.

Elmin Drljević, iz Mostara koji je danas bio u Banjaluci smatra da ovaj datum treba da slavi "svaki normalan čovjek".

"Na današnji dan su udareni temelji moderne bosanskohercegovačke države. Po meni čovjek mora imati mentalni problem da današnji dan ne slavi, a sad svako ima pravo da bira šta voli šta ne", smatra Drljević.

Sa njim se ne slaže Novak Petković koji je iz Bihaća tokom rata izbjegao u Banjaluku, koji smatra da 25. novembar ne treba proslavljati.

"Najprihvatljivije je da se RS odvoji od BiH, onda bi mirno živjeli, onako kao što su se Česi i Slovaci odvojili, ali da bude mirnim putem. Istorija je pokazala da nažalost ne možemo zajedno, možemo jedan uz drugoga, ali ne možemo zajedno", kaže Petković.

Dragana Ćeran iz Banjaluke smatra da se u RS ne treba proslavljati 25. novembar. Na pitanje koji datum bi se mogao obilježavati na području čitave BiH odgovorila je da je najbolji 29. novembar.

"To bi mogao bi biti zajednički praznik, kao što je nekad bilo, ako je u mogućnosti, ali oni u Federaciji BiH insistiraju samo na svojim nekim datumima, naše ne priznaje niko ništa, stvarno ne znam kud to vodi", istakla je Dragana Ćeran. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. BiH je naj gluplja tvorevina na Svijetu...Prije ce se Izrael i Palestina pomiriti nego narodi u BiH

  2. E,gda se zovr velika srbija,slavili bi,radi tog su i rasturili JUGU.

  3. Prase praseta zdere hohoho.Tko zeli 9 Januar pravac Beograd ili Haag.Ni Njemci ne slave dan kada su okupirali Evropu samo cetnicija slavi svoje zlocine koje je pocinila na tlu bivse Juge.

  4. 9 januar je praznik u RS ...25 nov je radni dan...ovih dana se kolju prasici

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi