Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Doktor o smrti malog Radenka: Nisam ja, krivi su pedijatri! Roditelji: Laže, u oči ne sme da nas pogleda!

Regija

Izvor: Informer     24.11.2016 u 20:42 h 0

Doktor o smrti malog Radenka: Nisam ja, krivi su pedijatri! Roditelji: Laže, u oči ne sme da nas pogleda!
FOTO: YouTube Screenshot

Ortoped Dobrivoje Bojanić na saslušanju tvrdio da je savesno liječio malog Radenka, a da su za dečakovu smrt krivi pedijatri koji nisu primijetili da mu se rana inficirala. Radenkovi roditelji: Bojanić nije smio ni u oči da nas pogleda


Ortoped Dobrivoje Bojanić, osumnjičen da je nesavesnim liječenjem prouzrokovao smrt malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, na saslušanju u Tužilaštvu svu krivicu svalio je na kolege pedijatre koji su poslijenjega liječili dečaka. 

Bojanić je u ponedeljak tokom osmočasovnog ispitivanje tvrdio da je Radenkov prelom podlaktice liječio savesno i po protokolu, a da njegove kolege nakon toga nisu primetile da se dejčaku rana inficirala, zbog čega je preminuo 8. oktobra. Radenkovi roditelji Milan i Zorica Nikodinović tvrde da je doktor Bojanić na saslušanju iznijeo sve same laži i da je poslijetoga pobjegao kako ne bi morao da ih pogleda u oči. 
 

Drugi su krivi 

Prema riječima sagovornika Informera iz istrage, doktor Dobrivoje Bojanić se tokom saslušanja uporno držao teze da je insistirao na tome da dječak ostane u bolnici, a da roditelji to nisu želeli. 

- Stalno je ponavljao kako je predlagao da Radenka zadrže u bolnici i tvrdio da je pogrešio samo u tome što nije tražio od roditelja da potpišu da to ne žele. Vrteo je ukrug tu priču, govoreći da baš ništa nije kriv... Pričao je kako mu je žao, jer i on ima djecu i da baš zato nikad ne bi dozvolio da zbog njegovog nemara nečije dijete strada. Poslijetoga je napomenuo da ako neko treba da odgovara, onda su to pedijatri u Loznici koji danima nisu primijetili da se dejčaku inficirala rana na ruci. Nekoliko puta je ponovio i da su kolege sa Instituta za majku i dijete morale dejčaku odmah da amputiraju ruku - rekao je naš sagovornik. 

Bježao od roditelja 

Naša saznanja potvrdili su i Radenkovi roditelji Milan i Zorica. Oni su nam rekli da je Bojanić na saslušanju iznijeo sve same neistine i da nakon toga nije smio ni u oči da ih pogleda. 

- Taj doktor Bojanić je najveći lažov kojeg sam ja u životu sreo! Bez trunke stida i griže savesti on negira krivicu i sve svaljuje na druge. Po njegovom iskazu krivi su pedijatri, doktorka iz saniteta, vozač saniteta, ljekari iz Beograda, čak i mi roditelji. To je bruka i sramota. On da je čovek i da mu je savest čista ne bi nakon saslušanja pobjegao iz Tužilaštva i to na sporedni izlaz, samo da se ne sretne sa nama, jer ne sme u oči da nas pogleda - ogorčen je Milan Nikodinović. 

Ljekari i sestre ništa nisu čuli

U Tužilaštvu u Loznici juče je saslušavano i medicinsko osoblje iz Opšte bolnice u Loznici, koje je učestvovalo u Radenkovom liječenju. 

- Među njima su bile sestre i tehničari koji su radili na dan kada je Radenko pregledan. Oni su objašnjavali kako je tekao tok liječenja, ali su svi do jednog rekli da niko od njih nije prisustvovao razgovoru između nas i Bojanića u ordinaciji. Danas će biti saslušan pedijatar dr Milena Filipović, kao i osoblje iz saniteta koje je vodilo mog sina do Beograda - dodaje Radenkov otac.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi