Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

''Poslije izjava o Miloševiću, smije vam se cio svijet''

Svijet

Izvor: Vesti-online     24.11.2016 u 19:25 h 1

''Poslije izjava o Miloševiću, smije vam se cio svijet''
FOTO: pixabay.com

Stalna predstavnica SAD u UN Samanta Pauer je optužujući predsjednika Srbije Slobodana Miloševića za zločine protiv čovečnosti pokazala cijelom svijetu da se ne razume u sopstveni posao, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ruska portparolka kaže da predstavnik neke zemlje u UN mora da posjeduje elementarna znanja 

- Mislim da nijedan čovek na ovom svijetu nikada neće reći da je (bivši) predsjednik Srbije (Slobodan) Milošević bio jednoznačna figura - niko nije rekao. Ali, oprostite, Samanta Pauer, da li makar imate predstavu o procesu protiv Miloševića? - upitala je na redovnoj konferenciji za novinare portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

Zaharova je kazala da suđenje Miloševiću nije završeno do kraja i da je "predmet umro zajedno sa njim“. 

- Hoćete da kažete da će sve ljude koji ne odgovaraju Vašingtonu stići takva sudbina i da će takođe umirati ne dočekavši odluku suda - rekla je Zaharova. Ona je izjavila i da predstavnik neke zemlje u UN mora da posjeduje elementarna znanja. 

- Poslije takvih izjava o Slobodanu Miloševiću i davanja primjera njegovog suđenja, vama se, Samanta Pauer, već smije cio svijet - rekla je Zaharova, posavetovavši joj da najprije u Savjetu bezbjednosti UN ispriča o sudbini zatvora Gvantanamo, a tek potom o Sirijcima, Rusiji i Miloševiću - dodala je Zaharova. 

Američka ambasadorka u UN optužila je 21. novembra pred Savjetom bezbjednosti grupu od 12 sirijskih generala i pukovnika za ubijanje civila i mučenje protivnika, navodeći da SAD neće dozvoliti da oni koji su naređivali zločine ostanu anonimni i zaštićeni. 

- Ti oficiri misle da su zaštićeni, kao što je bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, Čarlsom Tejlorom i drugim brojnim ratnim zločincima - rekla je tada američka ambasadorka pri UN.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. Taktika Amera je da prave sranja po čitavom svijetu, a politika im to sve pokriva nekim nebuloznim opravdanjima, a najviše tvrde kako uvode demokratiju.
  Kad završe posao, izvuku ekonomsku korist, jednostavno kažu:"Jesmo to uradili, pa šta?" I sva stradanja civila oni nazovu kolateralnom štetom.I za njih je to opravdanje.Mnogo debilna politika.
  Evo i primjera:
  Ubiše Gadafija pod nekim tamo izgovorima, a ustvari, on nije htio sa Svjetskom bankom da ima posla, obezbijedio narodu vrlo pristojan život, odlučio da napravi Libijski zlatni dolar, Sarkozi je trebao da vrati 50 miliona $ koje mu je Gadafi pozajmio za predizbornu kampanju.I njemu se najviše žurilo da ga bombarduje.Stalno je vikao:"Da ga bombardujemo, da ga bombardujemo,..."

  Irak, čestita zemlja, ali Bušova familija je naftaška porodica i namjerili su da im uzmu naftna polja."Širiše i tamo demokratiju" i arapsko proljeće im napraviše i uzeše što su htjeli.
  Sirija, domaćinska zemlja, bez duga, ne dade Kataru da pravi gasovod preko njene teritorije, a Katar ljut, kao i Amerika, navališe na Siriju, proglasiše je diktaturom i bukvalno, bez odobrenja UN-a uništavaju je.Sirija nikad nije pozvala Američku vojsku u Siriju.Čista agresija.

  Slobodan im je bio dobar partner, ali kad im je okrenuo leđa, jer nije bio voljan da im da bazu na Kosovu, onda raspališe po Srbima sa svih strana.
  Sad je Kosovo leglo kriminala, jedan od svjetskih centara trgovine drogom, oružjem, bijelim robljem, ljudskim organima,...a što su sve organizovali Američki oficiri, a i napravili su vojnu bazu.

  Da im njihovu noćnu moru Vijetnam, ne pominjem.
  Ne budu li zaustavljeni, uskoro ćemo svi raditi za dva popišana američka dovara dnevno.
  I još ćemo se boriti za taj posao isto kao i sada.
  Socijalno i zdravsveno osiguranje?
  Samo će vršiti na nama opite za lijekove, kao što se već uveliko radi na našem prostoru.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi