Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Centri javne bezbjednosti odlaze u istoriju

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     24.11.2016 u 15:12 h 0

Centri javne bezbjednosti odlaze u istoriju

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.


Predloženim izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima pristupilo se radi njegovog usklađivanja sa Zakonom o republičkoj upravi, kojim je Republička uprava Civilne zaštite stekla status samostalne republičke upravne organizacije.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da se u novom prijedlogu zakona mijenja i naziv osnovnih organizacionih jedinica van sjedišta ministarstva, tako što se naziv “centar javne bezbjednosti” mijenja nazivom “policijska uprava”, dok se riječi “stanica javne bezbjednosti” brišu.

U pogledu potrebnog radnog iskustva za izbor direktora policije umjesto tri predloženo je pet godina radnog iskustva, na radnim mjestima za koja su predviđeni čin glavni inspektor ili viši čin, navodi se u saopštenju.

Između ostalog, predlaže se i da se radnici zatečeni na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koji na dan stupanja ovog zakona imaju više od 20 godina efektivnog radnog staža na poslovima stručne spreme oslobađaju od obaveze polaganja stručnog ispita.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi