Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Lifestyle

Izvor: B92     23.11.2016 u 19:10 h 0

Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?
FOTO: pixabay.com

Prirodno je da se žena bori za ljubav svog muškarca, ali kada dođe do braka to prelazi u nadmetanje za njegovu ljubav sa svekrvom.


Istraživanja su pokazala da su majke mnogo više zabrinute kada njihov sin treba da stane na ludi kamen nego ćerka. Tu napetost osjećaju i „novopečene“ supruge, pa se boje da li će njihova svekrva ružno da priča svom sinu o njegovoj ženi ili se možda previše miješati u njihov brak. 

U istraživanju je učestvovalo 89 majki koje su otkrile svoje najveće brige. Naime, one se najviše plaše da ih nakon venčanja sin više neće često posećivati i da će ga supruga promijeniti. 

Osjećaj konkurencije između snaje i svekrve objašnjava činjenica da se obje žene nadmeću za pažnju jednog muškarca. One mogu imati zategnut odnos i zbog toga što ne znaju kako da se ponašaju jedna prema drugoj. 

Gdje je muškarac u ovoj priči? 

Kada se njegova majka i supruga svađaju muškarcu instinkt govori da se „sakrije“, iako bi trebao da posreduje u odnosu između supruge i majke i stavi svoju ženu na prvo mjesto, pokazala su istraživanja. 

Sa druge strane, ženama se savjetuje da treba da minimiziraju negativna osjećanja i uključe svekrvu u porodična dešavanja. To najbolje mogu da postignu ukoliko često prirede porodične večere ili joj pošalju fotografije unuka. 

Slične rezultate pokazalo je i istraživanje iz 2008. godne univerziteta Kembridž, koje je pokazalo da 60 odsto žena osjeća napetost u odnosu sa svekrvom, dok samo 15 odsto muškaraca osjećaju isto u odnosu sa svojom taštom.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi