Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Poslije smrti malog Radenka ortoped nije ni suspendovan?

Regija

Izvor: B92     23.11.2016 u 18:44 h 0

Poslije smrti malog Radenka ortoped nije ni suspendovan?
FOTO: fotodesk.net

Slučaj smrti dječaka Radenka Nikodinovića iz Loznice na putu je da dobije sudsko razrešenje.


Već dva dana u sudu traju saslušanja aktera te priče, a postoje dokazi da doktor Dobrivoje Bojanić uopšte nije suspendovan i da je još na čelu upravnog odbora opšte bolnice u Loznici. 

Osomogodišnjeg Radenka Nikodinovića više nema, tragično je nastradao i to zbog tuđe greške. 

U osnovnom sudu u Loznici počelo je saslušanje onih koji su tu grešku možda napravili. Do sada je saslušano sedam ljekara, a prvi od njih Dobrivoje Bojanić, ortoped koji se smatra direktno odgovornim za smrt dečaka, saslušan je u utorak. 

Kada je završio, prošao je pored roditelja preminulog dečaka, bez ikakvog pozdrava. 

“Ja sam čitala sve što je on rekao... Rekao je da smo mi odbili bolničko liječenje, to nije istina i ponavljam po ko zna koji put, to nije istina. Isto tako je rekao da je on nakon toga kada je namestio ruku, rekao da svaki dan previjamo ruku do kontrole. To isto nije istina, on je nama rekao da dođemo u srijedu ujutru na kontrolu i da previje ranu”, kaže Zorica Nikodinović, majka preminulog dečaka. 

Većina izjava doktora Bojanića na saslušanju bila je lažna, tvrde roditelji, a neke od njih su i da detetu nije bila otečena ruka i da nije ni imao temperaturu. 

”Dijete je sve vrijeme imalo temperaturu i pitala sam doktora zašti je detetu tako natečena ruka, plava, hladna... On je rekao da je to zbog nepravilnog držanja ruke i tada je prvi put pomenuo bolnicu i rekao da se zbog takvih stvari ostaje u bolnici, zbog pravilnog držanja ruke. Ja sam pomislila sama u sebi, pa niko me nije ostavljao u bolnici...”, dodaje Zorica. 

Nakon smrti Radenka Nikodinovića, ortoped Bojanić nije radio i zvanično je na odmoru. S druge strane, postoje dokazi da uopšte nije suspendovan i da je još na čelu Upravnog odbora Opšte bolnice, zbog čega su se lokalni odbornici pobunili. 

”Kada su u pitanju članovi Upravnog odbora, to je opšte poznata stvar, njih imenuje Vlada Repiblike Srbije i mijenja ih na predloge lokalnih političara. Znači, sve vrijeme je u Upravnom odboru, ne samo on, nego i svi ostali, koji su u isto vrijeme i članovi Upravnog veća”, kaže loznički odbornik Mihailo Purić. 

Saslušanje ljekara bolnice u Loznici se nastavlja u četvrtak, a u petak i ponedeljak biće saslušani ljekari beogradskog Instituta za majku i dijete.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi