Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pojavila se opasna droga za silovanje! Sipaju je djeci i djevojkama u piće, a samo par kapi izaziva 6 sati amnezije

Regija

    23.11.2016 u 17:25 h 0

Pojavila se opasna droga za silovanje! Sipaju je djeci i djevojkama u piće, a samo par kapi izaziva 6 sati amnezije
FOTO: pixabay.com, ilustracija

Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazij. Ova droga nema boju, skoro ni miris, ne može da se primijeti ukoliko je u piću


Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazija. Samo par mililitara ove supstance, koja se podmetne žrtvi u piće, izaziva omamljenost i potpunu amneziju u roku od šest sati. 

GHB u veoma maloj količini, od jednog mililitra, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u većoj količini izaziva amneziju. 

– Droga je bez boje, i skoro da nema ni miris, tako da ne može da se primijeti ukoliko se nekome sipa u piće. Dovoljno je samo samo dva do tri mililitra ove supstance da nakon desetak-dvadesetak minuta žrtva osjeća omamljenost, ponekad mučninu, i izgubi pamćenje – naveli su u policiji. 

Dejstvo ove droge traje čak 11 sati, ali se pamćenje žrtvi vraća nakon tri do šest sati, posle čega se ne sjeća šta se dogodilo. 

– Nju često koriste silovatelji, baš zbog takvog dejstva. Kada nastupi delovanje narkotika, žrtvu odvode negde i siluju je. Nakon toga je vraćaju na mjesto gdje su je pronašli. Žrtva je svjesna da je zlostavljana kada se osvesti, ali ne zna ni gdje, ni kada – kazali su iz policije.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi