Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

''Facebook'' kupuje svoje akcije

Biznis

Izvor: Nezavisne novine     23.11.2016 u 09:56 h 0

''Facebook'' kupuje svoje akcije

NJUJORK - Najveća svjetska društvena mreža, ''Facebook'', pridružila se tehnološkim kompanijama kao što su ''Apple'' i ''Alphabet'', koje uveliko koriste jaku novčanu poziciju i otkupljuju vlastite akcije.


"Facebook" je objavio program otkupa vlastitih dionica vrijedan do šest milijardi dolara, čije će sprovođenje otpočeti u prvom kvartalu naredne godine. Akcije "Facebooka" skočile su na trgovanju više od četiri odsto na 121,8 dolara, ali pojedini analitičari ovu odluku vide kao signal prelaska kompanije iz faze brzog rasta u zreliju fazu životnog ciklusa.

Analitičari "Edisona" ocjenjuju da su znaci usporavanja "Facebooka" viđeni već prilikom objave rezultata za treći kvartal kada je uprava kompanije poslala oprezan signal da će usporiti rast reklama, što će dovesti i do smanjenog rasta prihoda u četvrtom kvartalu i u 2017.

Iako analitičari ove kompanije ukazuju na mnoge znakove prelaska "Facebooka" u zrelu fazu životnog ciklusa, oni i dalje vide potencijal za dalji rast kompanije u povećanom rastu reklama na "Instagramu" i boljem korišćenju drugih mobilnih platformi kao što su "Messenger" i "WhatsApp".

(Bankar.me)


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi