Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Da li ste i vi DEMISEKSUALAC? Provjerite, velike su šanse da jeste!

Lifestyle

Izvor: Telegraf     22.11.2016 u 16:15 h 0

Da li ste i vi DEMISEKSUALAC? Provjerite, velike su šanse da jeste!
FOTO: pixabay.com

Sigurno ste čuli za mnoga seksualne orijentacije: heteroseksualce, biseksualce, homoseksualce, aseksualce... Ali, sigurno ne znate za demiseksualce, iako ste možda i vi jedan od njih

Džesika Vendrof ima 24 godine i nema previše veza iza sebe. Oduvek je imala pomalo ružnjikave momke, barem prema sudu svojih drugarica. Ona sebe ne smatra previše atraktivnom, ali prijatelji joj kažu da je baš zgodna. Zato im nikada njen izbor u ljubavi nije bio potpuno jasan.

Govorili su joj kako bira mladiće koji su “ispod njenog nivoa”. Na prste jedne ruke može da nabroji momke s kojima se upustila u “ozbiljan” odnos. Pritom, fizički joj izgled nikada nije bio pri vrhu lestvice prioriteta. Ono što nju privlači jeste kakvu dušu imaju ti ljudi.

Prema sopstvenom priznanju, Džesika je demiseksualka.

Demiseksualcima je najvažnija emotivna povezanost s partnerom.

To su ljudi koji, pre nego što dozvole fizički dodir, prvo temeljno ispipaju s kime imaju posla.

– Demiseksualci ne puštaju u svoj život bilo koga. Svi su mi momci prvo bili prijatelji, a tek onda bismo se zbližili i na fizičkom planu – kaže ova devojka.

Evo nekoliko tipičnih odlika ove vrste ljudi, koji dušu stavljaju ispred seksualnosti:

Prvo prijatelji, pa tek onda veza

Pre bilo kakvog zbližavanja, demiseksualci žele da znaju ko je osoba s kojom se viđaju. O svojim partnerima žele znati što je više moguće, a to postižu druženjem. U početku prijateljstvo i prirodna hemija su najvažniji. Demiseksualci provode dane i noći sa potencijalnim partnerom, razgovarajući o životu, njihovim iskustvima i sećanjima, koji ih čine onakvim osobama kakvi su danas.

– Naša je dužnost da znamo kako si slomio ruku kada si imao 10 godina ili zašto ti je baš ta neka pesma najdraža. Moramo da znamo svaki detalj tvog života, pre no što uopšte pomislimo na to da vas jednog dana probudimo oralnim seksom – kaže Džesika.

Razgovor pre romantike.

Demiseksualce zastrašuju priče o upoznavanju preko interneta ili seksu s totalnim neznancem, kog si sasvim slučajno pokupio u nekom klubu. Pre klasičnog zavođenja, uz večeru i sveće, prvo ide mnogo priče.

– Izlasci i poznanstva, čiji je jedini cilj seks, nas plaše. Nema govora o tome da pokažemo svoje mladeže na koži osobi koja ništa ne zna o našoj prošlosti, iskustvima i svemu onome što nas čini ovakvima kakvi jesmo – pojašnjava Džesika.

Ne postoji seks, već isključivo vođenje ljubavi

Demiseksualci žele da budu intimni sa svojim partnerima u svakom smislu te reči.

– Seks za nas ne znači pogoditi G-tačku ili se, jednostavno, isprazniti od nagomilane tenzije. Radi se o otkrivanju najosetljivijih delova naših tela osobama kojima smo prethodno otkrili najosetljivije tajne iz naših života. Mi biramo s kime ćemo otići u krevet. Želimo da to bude osoba koju vredi pogledati iskreno u oči – tvrdi Džesika.

Poverenje pre požude

Demiseksualci mogu u suštini da budu pravi seksualni “manijaci”. Međutim, ukoliko se ne osećaju prijatno s osobom s kojom su, oni neće pokazati tu svoju stranu u spavaćoj sobi.

– Moramo da znamo šta ti je u glavi, pre nego što vidimo šta ti je u gaćama. Broj partnera s kojim si spavao ili spavala i testovi na polne bolesti nama nisu dovoljna informacija da bi se upustili u seks – jasna je Džesika.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi