Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Šta znači kad ona plače poslije seksa

Lifestyle

Izvor: Vesti-online     22.11.2016 u 13:54 h 0

Šta znači kad ona plače poslije seksa
FOTO: pixabay.com

Kad je gola žena u vašem krevetu, želite jednu od ove dvije opcije: da bude uzbuđena ili zadovoljena.

A šta ako plače? 

Istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je da to nije toliko rijetko iskustvo. Gotovo svaka druga žena ponekad poslije seksa osjeća neobjašnjivu tugu, pokazala je studija. Naučnici su ovo stanje nazvali postkoitalna disforija (generalno, disforija je blaža forma depresivnog poremećaja, koja je suprotna od euforija). Ovo stanje može imati različite manifestacije, od neobjašnjivog osjećaja nelagodnosti koji ženu obuzme nakon seksa, do neutešnog plača. 

Ali, postoji i dobra vijest: to plakanje nema ama baš nikakve veze sa partnerom žene o kojoj je reč. Žene koje su učestvovale u istraživanju, bile su izričite u tvrdnji da su osjećanja koja ih obuzmu u tom trenutku "neobjašnjiva", tako da ih nije ni na koji način moguće povezati sa muškarcem sa kojim su u vezi. Čak ni ako je u pitanju ne naročito vešt ljubavnik. 

Super je on, ali seks je bednjikav? 

Ponekad je u pitanju samo biološki odgovor na seks. Tokom seksa, tijelo žene (i muškarca, naravno, ali ovdje nije reč o tome) prolazi kroz more hormonskih i neuroloških promjena, i lako je moguće da neke od njih budu "okidač" za suze, kaže dr Lori Broto, psiholog na Univerzitetu Britanske Kolumbije, vođa istraživanja. 

A može biti i nešto iz mora drugih mogućnosti, kaže dr Broto, žena se možda osjećausamljeno nakon što je seks kao vrhunac bliskosti završen, ili iz nekog razloga osjeća krivicu. 

Ili je možda, prvi put u životu, ili prvi put otkako ste u vezi, poželela da vam kaže da vas voli... A to su onda dobre suze, zar ne? 

Ako vaša partnerka djeluje potišteno, ili se rasplače poslije seksa, dajte joj šansu da priča o tome. Ako vam djeluje da se rastužila, recite joj to, nije komplikovano. Jedno "djeluješ tužno, jesi li dobro" trebalo ni da bude više nego dovoljno. 

Ako ne želi da razgovara o tome - pustite je. Samo je zagrlite. Ponekad je to sve što nam treba.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi