Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Nema potrebe da utiču na medije da bi me zaštitili

Regija

Izvor: Tanjug     21.11.2016 u 19:52 h 0

Vučić: Nema potrebe da utiču na medije da bi me zaštitili
FOTO: Agencija Anadolija

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da je za vladu sloboda medija i govora od velikog značaja.


On je rekao i da se protivi pritiscima i miješanju u uređivačku politiku, koja, istakao je, ne dolazi iz vlade ili njegovog neposrednog okruženja. 

Vučić je na otvaranju konferencije Medijskog foruma Jugoistočne Evrope u Beogradu onima koji eventualno utiču na medije kako bi zaštitili njegovo djelo poručio da nema potrebe da ga neko drugi brani jer je sposoban da to sam učini. 

"Kao predsjednik vlade ću se truditi da budem otvoren za medije, novinare i javnost, znajte da se protivim pritiscima i miješanju u uređivačku politiku", rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da je nedvosmisleno da imamo nedostataka i problema, navodeći da ne može da "kao noj zabije glavu u pijesak" govoreći da je sve u redu, posebno kad postoje ljudi koji govore da je prisutna određena sprega poslovnih i političkih krugova koja sprečava finansiranje medija koji govore protiv vlade. 

"Vlada je spremna da razgovara, a ne samo da odgovara na uvrede. Sa svima koji žele da razgovaraju kako bi se to stanje promenilo", rekao je Vučić i dodao da govori dosta i sama činjenica da je neko otvoren za dijalog. 

U tom smislu je napomenuo da je on lično uvijek bio spreman da odgovori na svako pitanje. 

Dvodnevna konferencija SEEMF održava se pod nazivom "Mediji u Evropi: Spremni za krizno izveštavanje - Današnje poslovanje medija u smislu međunarodne krize i konflikata". 

Na konferenciji će govoriti šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Fondacije Konrad Adenauer, urednici i novinari srpkih medija, kao i medijskih kuća iz regiona i Evrope, predstavnici novinarskih udruženja, kao i bivši ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini. 

Biće riječi i o izveštavanju medija o migrantskoj krizi, izveštavanju iz konfliktnih zona, aktuelnim izazovima i odnosu između novinara i portparola.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi