Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić Mađarima: Ne idite kod drugih, najbolji smo

Regija

Izvor: Tanjug     21.11.2016 u 17:51 h 0

Vučić Mađarima: Ne idite kod drugih, najbolji smo
FOTO: Agencija Anadolija

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio mađarskim investitorima da će im Vlada Srbije obezbijediti najbolje uslove koje mogu da dobiju bilo gdje u svijetu.


"Politički odnosi kao preduslov dobre ekonomske saradnje Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji. To otvara mogućnosti pune saradnje u svim oblastima ekonomije i sada slijedi direktno povezivanje privrednika i kompanija", rekao je Vučić na srpsko-mađarskom biznis forumu, kojem prisustvuje i premijer Mađarske Viktor Orban. 

Vučić je istakao da je Srbija napravila najveći skok na Duing biznis listi Svjetske banke u prethodne dvije godine, sa 91. na 47. mjesto, da je poboljšana poslovna klima, smanjena birokratija i ubrzano izdavanje dozvola. 

On je naglasio da trenutno nemamo deficit u budžetu, iako je vlada donela odluku za pomoć penzionirima, kao i da poslijetoga nećemo imati deficit u budžetu. 

Vučić je naveo da je privredni rast u prvih devet mjeseci iznosio 2,8 odsto i da će na kraju godine biti možda i 2,9 odsto, a da ćemo u 2017. imati privredni rast od najmanje 3,5 odsto, uz očekivanje da dio rasta bude ostvaren i zahvaljujući većoj potrošnji. 

Mađarskim investitorima poručio je da Srbija nudi dobro obučenu radnu snagu, koja nije skupa, kao i da su to vrijedni ljudi koji žele da se bore za svoju budućnost. 

"Država nudi veoma dobre podsticajne mjere za bilo koji posao ko hoće da pokrene. Možemo bolje uslove da ponudimo nego bilo koja druga zemlja. Kada dobijete ponudu u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, od nas ćete dobiti najmanje pet odsto bolju ponudu, tako da nemojte ni da idete drugde već dođite odmah kod nas da se dogovorimo", poručio je Vučić. 

Dodao je da je upravo danas potpisan ugovor sa jednom velikom japanskom kompanijom koja će u Šapcu zaposliti 1.700 ljudi, ali i podsjetio da je veliki proizvođač dijelova za automobile Kromberg Šubert iz Njemačke došao u Kruševac. 

"Nudimo subvencije po radnom mjestu, zajedničku izgradnju infratrukturnih objekata, proizvodnih hala, pristupnih puteva i drugo. Želim da ohrabrim srpske investitore da pokušaju to isto da urade u Mađarskoj", naveo je Vučić. 

On je kazao da je na zajedničkoj sednici dvije vlade razgovarano o potrebi većeg investiranja mađarske privrede u Srbiji, ali i obrnuto. 

"To će dodatno da približi dva naroda, da pokažemo povjerenje, vjera je najvažnja. Dvije vlade daju dobar osnov tome. Mađarski prijatleji uvijek ste dobro došli u Beograd, a srpski biznismeni dobridošli u Mađarsku", zaključio je premijer.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi