Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Lijanović: Prodajemo mesnu industriju ''Lijanović''

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     21.11.2016 u 13:17 h 1

Lijanović: Prodajemo mesnu industriju ''Lijanović''

Bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović je za N1 komentarisao odluku da proda mesnu industriju ''Lijanović'' nakon više desetljeća u ovom biznisu.


Kako je kazao za N1, Jerko Ivanković Lijanović, njegova porodica se više neće baviti proizvodnjom i preradom mesa, te da se traži strateški partner ili kupac koji će to preuzeti.

"Zajedno sa HETA-om koja ima hipoteku na nekretninama Lijanovića je oglašena prodaja tih nekretnina. Ja se nemam namjeru baviti mesnom industrijom. Traži se strateški partner ili kupac da to preuzme i nastavi dalje sa radom. S obzirom da represija vlasti zbog mog političkog angažmana je cijelo vrijeme nanosila štetu poslovanju Lijanovića pa i kroz ove montirane političke procese na Sudu BiH pa i zabrane rada, to ćemo sve razriješiti odustajanjem od bavljenja poslom", istakao je.

Ističe da je glavni "krivac" za ovu odluku politička situacija u BiH.

"Politička situacija me natjerala na taj korak. Nema vladavine prava, i vidjeli smo da onaj koji se bavi biznisom trpi velike štete".

Glede oktobarskih izbora u BiH te izbornih rezultata, Ivanković Lijanović je kazao da izborni rezultati nisu odraz direktne volje birača.

"Nažalost i prošli izbori kao i oni prije nisu izraz direktne volje birača s obizrom na inžinjeringe koji se provode tokom izbornog procesa. Mi zagovaramo elektronsko glasanje i izlazak na izbore bez dosadašnjeg sistema", dodao je Jerko Ivanković Lijanović u razgovoru za N1.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Hoces u politiku pa prc milojka.HDZ te je stvorijo a i srusio kad si presto tatu da slusas.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi