Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Evo gdje griješite kada masturbirate

Lifestyle

Izvor: Vesti-online     07.09.2016 u 10:13 h 0

Evo gdje griješite kada masturbirate
FOTO: pixabay.com

Šta da radite ako ne možete da zadovoljite same sebe? Seksolozi upozoravaju na pet uobičajenih grešaka kada žene masturbiraju i pomažu nam da ih popravimo.

1. Ne žurite 
Možda zvuči otrcano, ali mnoge treba podsjetiti na ovo ponovo: seks - nije sport. Što više neko ima cilj da postigne bolje rezultate u krevetu, sve ima manje šanse za postizanje istih. Ovo važi i za muškarce i za žene. I ne samo u seksu sa partnerom. 

Važno je da se zabavite, a ne da brzo postignete orgazam. Dozvolite sebi da jednostavno uživate u trenutku i ne pokušavajte da računate na svaki minut koji vas odvaja od orgazma. U ovoj lekciji, nema svrhe - postoji samo proces. Fokusirajte se na ono što osjećate, a ne na činjenicu da, po vašem mišljenju, morate nešto osjetiti. 

2. Čekate trenutak kada će biti vrijeme da odete u krevet 
Obično idemo u krevet, ne zato što imamo želju da se igramo sa sobom, već zato što nam se spava. Poenta: nekad ste previše umorni da uradite nešto ili da sebe dovedete do orgazma. Naravno, kasno veče/noć su pogodni termini za opuštanje, ali niko vam ne brani da sebi pružite zabavu u toku dana. 

3. Zaboravljate Kegelove vježbe 
Već smo govorili o njima. Ukoliko ih primenjujete svakodnevno ne treba da objašnjavamo kakvu korist imate - shvatili ste sami. Jaka karlica = jak orgazam. Možete pokušati da kombinujete Kegelove vježbe sa vježbama za kukove, za trening izdržljivosti. 

4. Ne zabranjujte sebi da uživate 
Na žalost, vekovima je masturbacija bila tabu tema, posebno za žene. Ako primijetite da je na neki način masturbacija za vas tabu tema još uvijek, pokušajte da se oslobodite toga. To je vaše tijelo i imate pravo da mu date radost. Osim toga, kako drugačije da saznate šta volite, a šta ne i šta da tražite od partnera? 

5. Vaša seksualnost je uvijek zavisila od partnera 
Žene nisu obavezne da zavise od toga da li je njihov partner dobar ljubavnik, ako su dobro svesne svog tijela i ako znate svoje erogene zone. Muškarci nisu mađioničari i ne znaju da čitaju misli. Za oboje bi bilo bolje da razumete šta vam je potrebno, istražujući svoje tijelo i čitanjem erotske literature, na primjer. Zatim podijelite sa partnerom svoja otkrića.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi