Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sin i brat Svetozara Marovića osuđeni na robiju

Regija

    06.09.2016 u 22:17 h 1

Sin i brat Svetozara Marovića osuđeni na robiju
FOTO: pixabay.com

Podgorica - Podgorički Viši sud osudio pravosnažno Miloša Marovića, sina bivšeg predsjednika SCG Svetozara Marovića, zbog zloupotrebe položaja na jednogodišnju kaznu zatvora


Dragana Marovića, brata Svetozara Marovića, takođe, zbog zloupotrebe službenog položaja sud je osudio na sedam mjeseci zatvora. 

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" (Copyright) Aleksandar Armenko koji je osuđen na šest mjeseci zatvora. 

"Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je optuženi Miloš Marović, zbog krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja koje je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i obavezan na plaćanje troškova postupka", saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda. 

Dragan Marović je osuđen zbog produženog krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja. 

"Nakon pravosnažnosti rešenja Višeg suda u Podgorici kojim je usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i optuženog Dragana Marovića, Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je optuženi Dragan Marović, zbog produženog krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja koje je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od sedam mjeseci i obavezan na plaćanje troškova postupka", naveli su iz Višeg suda. 

Viši sud donio je presudu po kojoj je Armenko, zbog produženog krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci. 

Viši sud u Podgorici usvojio je u julu Sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva, prema kojem će u zatvoru provesti godinu i platiti državi odštetu od 380 hiljada evra. 

Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva usvojen je takođe prije dva mjeseca. Sporazumom je obuhvaćen i Armenko. 

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice, koji je bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović dogovorio s tužilaštvom. 

Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset mjeseci, novčanu kaznu od 50 hiljada evra, kao i da državi vrati 1,1 milion evra. 

Bivši visoki funkcioner DPS-a okrivljen je za višemilionske malverzacije. 

Kako je u ponedeljak objavljeno na sajtu Višeg suda, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Marovića, zbog produženog krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dijela prevara, izvršenog na organizovan način. 

Protiv tog rešenja Marović može da uloži žalbu u roku od tri dana. 

"Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom", navodi se na sajtu Višeg suda, prenio je RTCG.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Bravo Crnogorci. Tako se ide u EU. To isto čeka i režime u BiH.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi