Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Izvoz mesa sa Tuzlanskog aerodroma bit će nastavljen

Bosna i Hercegovina

    06.09.2016 u 18:34 h 0

Izvoz mesa sa Tuzlanskog aerodroma bit će nastavljen
FOTO: fotodesk.net

Izvoz namirnica animalnog porijekla s Međunarodnog aerodroma Tuzla bit će nastavljen i nakon 15. septembra 2016, dogovoreno je danas na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića s direktorima Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomirom Kalabom i Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifetom Karasalihovićem.


Dogovoreno je da Ured za veterinarstvo unutrašnjom preraspodjelom kadrova osigura neophodni veterinarski inspektorski kadar na tuzlanskom aerodromu i time omogući daljnje nesmetano poslovanje i izvoz mesa u Tursku.

Također, dogovoreno je i da će Ured za veterinarstvo o dogovoru i stvaranju preduslova za budući nesmetan izvoz već tokom sutrašnjeg dana i službeno obavijestiti Međunarodni aerodrom Tuzla i avio kompaniju Turkish Airlines.

Direktor Karasalihović je nakon sastanka zahvalio ministru Šaroviću na brzom reagovanju i otklanjanju mogućih barijera, te Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona koji su u najkraćem roku angažovali sve potrebne resurse kako bi se prevenirali problemi na Međunarodnom aerodromu Tuzla, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi