Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Institucije u BiH spremile milione za desetine novih vozila

Bosna i Hercegovina

Izvor: N1     06.09.2016 u 13:58 h 0

Institucije u BiH spremile milione za desetine novih vozila

Državne, entitetske, kantonalne i općinske službe i kompanije u Bosni i Hercegovini u narednom periodu kupit će na desetine novih vozila.


Tako će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u otvorenom postupku nabaviti više terenskih vozila dok su u Lutriji BiH odlučili također kupiti jedno vozilo ne precizirajući namjenu.

Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" nabavit će dva nova putnička terenska vozila putem finansijskog lizinga. Tender je raspisala i Narodna skupština Republike Srpske koja kupuje više putničkih vozila.

Dva terenska vozila kupuje i Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo kao i Rudnik i termoelektrana Gacko.

Četiri terenska i jedno putničko vozilo kupuju Srednjebosanske šume. Tender za kupovinu vozila su raspisali i iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

Gradska uprava Banjaluke nabavlja vozilo za "tehničke intervencije. Službeno vozilo kupuje i Opšta bolnica Zvornik, Dom zdravlja Zvornik, KJKP Toplane, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo...

Specijalna vozila će kupiti i Elektroprivreda BiH kao i Međunarodni aerodrom Sarajevo. Vozila su potrebna i Ministarstvu transporta i komunikacija BiH.

Više putnički vozila kupuje i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Vozila kupuje i Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Putnička vozila - limuzine nabavlja i Termoelektrana Kakanj dok je Službi za poslove sa strancima potrebno je kombi vozilo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi