Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Opoziv za Mazda6 sedane zbog vazdušnih jastuka

Automoto

Izvor: Nezavisne novine     06.09.2016 u 12:47 h 0

Opoziv za Mazda6 sedane zbog vazdušnih jastuka

Problem sa vazdušnim jastucima kod Mazda6 sedana iz 2009. i 2010. godine doveo je do opoziva ogromnog broja ovih modela. Samo na tržištu SAD opozvano je više od 40.000 vozila.


Problem je uočen kod zaštitnog sloja kompjutera koji kontroliše vazdušne jastuke. On možda nije pravilno nanet, a kao rezultat moglo bi doći do oštećenja vazdušnih jastuka i njihovog neaktiviranja u slučajevima kada bi to trebalo da se desi.

Iako ovaj problem može zvučati slično problemu koji je imala Takata sa svojim vazdušnim jastucima, to ipak nije slučaj. Njihov problem bio je u preranoj aktivaciji vazdušnih jastuka, a ovde je u tome što se oni uopšte ne aktiviraju. Dobavljač problematične komponente je Continental, a ne Takata.

Kako bi se ovaj problem rešio, Mazda je kontaktirala 41.918 vlasnika vozila na američkom tržištu i uputila ih na lokalna predstavništva gdje će se problematičan modul zameniti funkcionalnim, što bi moglo da potraje, zato što zamenske komponente još uvek nisu nabavljene. Ovaj proizvođač će u narednih mesec dana obaveštavati vlasnike vozila na koje se odnosi opoziv kada mogu da očekuju zamenu spornog djela.

Izvor: Totalcar.rs


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi