Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Stvarno mislite da možete sve obrisati?! Ne možete ni dio!

Nauka i tehnologija

Izvor: Mondo     06.09.2016 u 09:29 h 0

Stvarno mislite da možete sve obrisati?! Ne možete ni dio!

Ne zavaravajte se, Google vas i dalje drži ''u bazi'', evo i dokaza!


Komanda u internet pregledaču "Delete Browsing History" nije dovoljna, jer NE briše sve, čak ni dobar dio onoga što ste posjećivali. 

Poznati portal "DigitalSpy" u svojoj popularnoj IT rubrici kaže da bi trebalo da budemo uplašeni, jako uplašeni, jer je Google od prije 18 godina, tačnije od 4. septembra kad je lansiran, zapamtio SVAKU pretragu, na SVAKOM uređaju i SVAKI trag koji ste ostavili na tom sajtu i njegovim servisima, aplikacijama, uslugama… 

Bez obzira na to da li ste pretrage ili podatke ostavili Google kompaniji preko mobilnog ili "stabilnog" uređaja, one su sakupljene na istom mjestu i čekaju da budu otkrivene - treba još samo da vam kažemo gdje da ih potražite. 

Tu su i informacije o Google Now karticama, koje aplikacije ste koristili, koliko dugo, kojim redosledom i - manje-više sve što ste ikad radili na bilo kom Google nalogu! 

Stranica "My Activity" sadrži sve vaše podatke, koje bi najbolje bilo da obrišete, jer zašto biste rizikovali da bilo koji od njih dospe do bilo koga drugog?! Google napominje da strogo vodi računa o privatnosti i da podatke vidi samo osoba kojoj pripadaju, ali nije prijatno znati da "negde tamo, ko zna ko", ima sve "crno na bijelo": gdje ste išli i sa kim, šta ste gledali, šta ste onlajn posjetili i šta planirate dalje. 

Da biste obrisali sve podatke odjednom potrebno je da odaberete današnji dan i u kalendaru izaberete prvi dan kad ste registrovali Google nalog (ili približan datum), a u tom slučaju nećete znati šta brišete i obrisaćete baš sve, ne samo YouTube istoriju pregleda, Chrome podatke, Google Now i sve drugo, na primjer. Brisanje se nalazi u okviru opcije tri tačke, gore desno, pa pod "Delete Activity By". 

Nije poznato šta Google radi s ovim podacima, ali pretpostavljamo da na osnovu njih plasira reklame, prikazuje pretragu i profiliše druge svoje usluge spram svakog korisnika.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi