Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj


Odbrana Mladića traži da završne riječi budu u februaru

Svijet

Izvor: Nezavisne novine     05.09.2016 u 20:17 h 2

Odbrana Mladića traži da završne riječi budu u februaru

HAG - Odbrana Ratka Mladića zatražila je od članova Sudskog vijeća Tribunala u Hagu da završne riječi u tom slučaju budu održane u februaru slijedeće godine.


U zahtjevu odbrane, koji su potpisali branioci Branko Lukić i Miodrag Stojanović, traži se da rok za podnošenje pisanih završnih podnesaka bude 12. januar 2017. godine, a da završne riječi budu pet nedjelja kasnije.

Odbrana je navela da ne može da do 3. oktobra, što su ranije sudije odredile kao okvirni rok, podnese završni pisani podnesak.

Produžetak rokova, kako smatra odbrana, ne bi "usporilo ukupan postupak", i bilo bi u interesu pravde da se odbrani omogući "pravična i razumna prilika da svoje dužnosti obavi na profesionalan način, imajući u vidu njene izuzetno ograničene resurse".

Krajem avgusta, odbrana Mladića je zatražila od sudskog vijeća i da ponovo razmotri odluku o okončanju dokaznog postupka odbrane, ili da mu pak dozvoli da uloži žalbu na tu odluku.

Sudsko vijeće sa sudijom Alfonsom Orijeom okončalo je dokazni postupak odbrane Ratka Mladića 16. avgusta iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svjedoka. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Ovako, kao ovaj dole, zaključuje onaj koji je dobro udaren u glavu tvrdim predmetom.

  2. Koja ste vi lopovska mraka.Jos vise para da uzmete a da onda Mladic rikne i ne osude ga zivog kao i Milosevica jer zna se da je zlocinac i automatski se genocidna ukida jer su pokusali istrijebiti sve sto nije srpsko

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi