Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Tri godine hrvatskom špijunu

Regija

Izvor: Vesti-online     05.09.2016 u 19:18 h 1

Tri godine hrvatskom špijunu
FOTO: pixabay.com

Navodni hrvatski špijun Čedo Čolović priznao je obaveštajni rad za stranu državu i nagodio se sa Tužilaštvom za tri godine robije.


Slučaj prati potpuna konfuzija, zbog čega se ova priča o srpskom oficiru koji je radio za "susede" pretvorila u medijski cirkus. Srpski mediji daju široku lepezu oprečnih informacija o aferi usred potpuno narušenih odnosa Beograda i Zagreba.

U "curenju" iz izvora čuje se da je Čolović priznao da je bio ucenjen da sarađuje da ne bi i sam bio uhapšen za ratne zločine. Tužilaštvu je isprva negirao špijunažu i isticao da je 90-ih u "krvario" za Srbiju. 

- Nisam špijun. Ako sam dao informacije koje sam saznao iz radoznalosti to nije bilo u toj funkciji - kazao je tada, negirajući da je predavao vojnoobaveštajne podatke na osnovu kojih su uhapšeni srpski oficiri. 

Trećerazredna sapunica 

Hrvatski zvaničnici sve to prate sa podsmijehom. Šef diplomatije Miro Kovač uz opasku da je priča o špijunaži samo medijska, kaže da ispada da je to neka vrsta trećerazredne sapunice koja se Hrvatskoj servira. 
Čolović se, navodno, najviše raspitivao za kasarne i vojna kretanja u blizini srpske granice sa Hrvatskom. Saznanja srpskih medija idu tako daleko da tabloid blizak vlastima tvrdi da postoje snimci susreta osumnjičenog sa hrvatskim diplomatama i vojnim licima koja je ucenjivao optužnicama, kao i da je za špijuniranje dobijao od 500 do 3.000 evra. 

Neki listovi ističu da čovek pod imenom Čedo Čolović nije ni postojao u krajiškoj vojsci. U saopštenju srpskog suda je navedeno da je za krivično djelo špijunaže predviđena kazna zatvora viša od deset godina. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. haha,svi ste vi čede,čedomiri rehabilitirani.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi