Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zbog šefova spavalica, kancelarije u Dubaiju bez vrata

Svijet

Izvor: N1     04.09.2016 u 15:55 h 0

Zbog šefova spavalica, kancelarije u Dubaiju bez vrata
FOTO: pixabay.com

Emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum i dalje je ljut na direktore javnih službi koje nije zatekao na radnom mjestu prošle nedjelje u 7.30, a da bi spriječio da se isto ne ponovi, otišao je korak dalje - naredio je da se uklone vrata s kancelarija.


Podsjetimo, emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum nenajavljeno je došao u inspekciju prošle nedjelje u kancelarije javnih službi Dubaija gdje je zatekao prazne radne stolove. Nedjelja je u Dubaiju radan dan, i to što je vidio na licu mjesta naljutilo je šeika, nakon čega je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze.

Video objavljen na Twitteru, na kom se vidi da šeik otvara i obilazi prazne kancelarije ujutro, postao je viralan.

Vijest je odjeknula širom svijeta, ali otkazi nisu bili jedina mjera koju je preduzeo vladar Dubaija.

Jučer je još jedan snimak izašao u javnost, na kome se vidi kako šeik objašnjava da je važno da između menadžera i zaposlenih ne smije da bude nikakvih barijera - nakon čega je naredio da se uklone vrata s kancelarija rukovodilaca, pa čak i ona koja su od stakla.

Iz njegove kancelarije poručeno je da je šeik želio da pošalje poruku koliko je važan dolazak na posao tačno na vrijeme, a da se to ne može samo radnicima zamjerati ukoliko ni njihovi šefovi nisu tu.

Kako je navedeno, ova odluka šeika Mohameda dolazi zbog novih mladih lidera koji u narednom periodu treba da preuzmu odgovornost, u skladu sa osnovnim stremljenjima vlasti u Dubaiju - da građanima pruži kvalitetnu uslugu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi