Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj


Microsoft već usvaja Android Nougat

Nauka i tehnologija

    04.09.2016 u 13:00 h 0

Microsoft već usvaja Android Nougat

Microsoft-ov fokus na Android se povećao ovih dana a kompanija gleda i izvan Windowsa da proširi svoju ponudu proizvoda.


Softverska kompanija je već ažurirala svoje aplikacije podrškom za novu N verziju pokrenutu prošlog mjeseca za Nexus uređaje.

Microsoft redovno objavljuje nove nadogradnje za svoje Android aplikacije, a samo juče su objavljene tri nove verzije Skype, Next Lock Screen i OneDrive aplikacija kako bi implemetirali ispravke grešaka i podršku za Android N.

Skype na primjer, za koji je sada aktuelna verzija 7.14, bi trebalo da radi besprijekorno na uređajima koji su ažurirani na Android Nougat, ali takođe donosi i određena poboljšanja uključujući i funkciju bolje sugestije kontakata.

Postoji i značajna lista ispravki grešaka koja dolazi sa ovom verzijom, ali u ovom slučaju je poenta u nečem drugom.

U slučaju Next Lock Screen aplikacije najveći dodatak je Bing pretraga, ali se i ovdje prije svega naglašava da je izvršena nadogradnja kako bi aplikacija radila glatko na Android Nougat platformi.

Microsoft-ove investicije u Android su dovele do kritika fanova koji su vjerovali da bi kompanija trebalo prvo da se fokusira na svoju platformu.

Izvor:  benchmark

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi