Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pandurević: Dok je Srba slaviće se 9. januar

Politika

Izvor: Nezavisne novine     04.09.2016 u 12:48 h 3

Pandurević: Dok je Srba slaviće se 9. januar

MODRIČA - Potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević smatra da je pitanje referenduma o Danu Republike za ovu stranku "završena priča" i očekuje da 25. septembra bude sprovedena odluka Narodne skupštine Republike Srpske.


Pandurevićeva je sinoć na prvoj izbornoj tribini Opštinskog odbora SDS-a Modriča rekla Srni da organi Srpske moraju bez odlaganja da sprovedu referendum, te da građani "znaju šta im je raditi" u nedjelju, 25. septembra.

"Dok je srpskog naroda na ovim prostorima, slaviće se 9. januar - Dan Republike", navela je Pandurevićeva i naglasila da oni koji osporavaju Referendum mobilišu Srbe i u njima bude "čuveni srpski inat". Ona je na tribini u Srpskom kulturnom centru Modriča rekla da je, osim referenduma, i pitanje evropskih integracija važno za Republiku Srpsku.

"Za Srpsku i Srbe u BiH, ali i u Srbiji, bilo bi pogubno kada bi Srbija prije BiH ušla u EU", smatra Pandurevićeva i ističe da BiH i Srbija moraju zajedno da pristupe EU da bi bilo spriječeno uspostavljanje granice između Srba u EU i onih izvan Unije.

Govoreći o lokalnim izborima u Modriči, potpredsjednik SDS-a izrazila je očekivanje da će se ponoviti rezultati opštih izbora 2014. godine, kada su SDS-ovi kandidati osvojili ubjedljivu pobjedu na svim nivoima. Kandidat Saveza za promjene za načelnika Modriče Stevo Joksimović rekao je da je "pitanje svih pitanja" u Modriči oporavak privrede i stvaranje novih radnih mjesta.

"Nakon izbora formiraćemo efikasnu i racionalnu lokalnu vlast čiji će prvi zadatak biti formiranje fonda za pomoć poljoprivredi i fonda za razvoj privrede", rekao je Joksimović. On je najavio da će raditi na stvaranju jednakih mogućnosti za sve građane, bez obzira na političku i drugu pripadnost.

Na tribini je predstavljena lista SDS-a za predstojeće izbore, a njen nosilac Jovo Mišić smatra da su u Modriči stvoreni uslovi za promjenu vlasti.

"Loše stanje u privredi, katastrofalna demografska slika opštine, problemi u sportu, razlozi su da građani izglasaju promjene", poručio je Mišić i upozorio na probleme u Rafineriji ulja Modriča u kojoj je nakon privatizacije drastično smanjen broj zaposlenih.

"U prijeratnom gigantu koji je imao više od 1.000 radnika, danas je zaposleno manje od 400", rekao je Mišić i napomenuo da je u posljednjih godnu dana bez posla ostalo 180 radnika.

Mišić je izrazio zabrinutost zbog činjenice da su u tri najveća naselja - Skugrić, Miloševac i Vranjak, u prvi razred osnovne škole ove godine upisana samo četiri učenika.  

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Naravno da ce se slaviti.....RS i njeni gradjani se moraju postovati

  2. Dok je takvih kao vi,napretka u ovoj zemlji nema! Ljudi su gladni i nece zivjeti od 9 januara! Jeli to sve sto znate?!

  3. Niko u Dejton nije dobio sve što je želio...ako se inat probudi i kod drugih i na ne ustavan način počnu rješavati njihovi problemi, neće se dobro završiti ... svaki razvoj će stati i biće sve manje onih kojima je do slavlja pa i 9.1...

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi