Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Nova radna mjesta za 80 radnika u Zvorniku

Biznis

Izvor: Oslobodjenje.ba     04.09.2016 u 10:00 h 0

Nova radna mjesta za 80 radnika u Zvorniku

Keso-promet je uložio osam miliona KM u Žitopromet kako bi proizvodne kapacitete podigli na viši nivo i spasili ih od stečaja.


U novootvorenom pogonu fabrike Keso-promet iz Zvornika, koja je počela sa radom prije desetak dana, posao je dobilo 80 radnika, a u planu imaju da na novim radnim mjestima zaposle još 20 radnika.

Kapaciteti

- Keso-promet je fabrika koja zapošljava 160 radnika, a kako je rastao ukupan prihod, iz godine u godinu preduzeće je ulagalo u opremu i kupovinu novih sredstava i samim tim smo proširili nove kapacitete, kažu iz ove kompanije.

Keso-promet je kupio pogon nekadašnjeg preduzeća Žitopromet koje je bilo u stečaju.

- U junu 2015. godine smo kupili Žitopromet čija je djelatnost proizvodnja i prodaja mlinarsko-pekarskih proizvoda, istakli su iz Keso-prometa.

U obnovu i opremanje novog pogona uloženo je osam miliona KM te, kako dodaju, vlasnik preduzeća je donio odluku da pogon kompletno rekonstruiše novom tehnološkom opremom prihvatljivom za normalan rad.

- Pogon ima pekaru, mješaonu za stočnu hranu, te skladište žitarica do 15 tona. Imamo i liniju za proizvodnju slatkiša i gljiva, rekao je Petko Jokić, direktor ove fabrike. Kupili su potpuno nov mlin kapaciteta 150 tona koji je planiran da radi 24 sata.

- Za sada mlin radi u kapacitetu od 75 posto, bez prestanka, a riječ je o jednom od najsavremenijih u cijelom okruženju, kazali su iz ove kompanije.
Ističu da je skladište žitarica od 15 tona kompletno opremljeno za prijem žitarica, a da je proizvodnja gljiva na 1.500 kvadratnih metara.

Novi pogon

- Naše proizvode plasiramo širom Bosne i Hercegovine, a iz repertoara gljiva nudimo šampinjone i bukovače, dodali su iz kompanije.

Također, imaju potpuno opremljenu novu laboratoriju za sav program, kao i potpuno nov vozni park za dovoz žitarica i odvoz gotovih proizvoda, a u planu je pokretanje pogona konditorskih proizvoda.

- Pogon konditorskih proizvoda će biti završen za 60 dana kako bismo dalje mogli nastaviti sa proizvodnjom. Ovim ulaganjima naš grad je dobio perspektivu za nova radna mjesta, uglavnom mladih ljudi kojima je ovo prvi posao i koji će kod nas imati priliku da se stručno usavršavaju nadograđujući već postojeće znanje i vještine, istakli su iz kompanije.

Ova kompanija u planu za naredni period ima i izvoz van granica BiH.

- Na osnovu obavljenih pregovora sa ozbiljnim kupcima provest ćemo u djelo planove vezane za prodaju robe širom BiH, ali svakako i izvan naših granica, istakli su iz kompanije Keso-promet.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi