Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Grilovane svinjske kremenadle

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     04.09.2016 u 09:14 h 0

Grilovane svinjske kremenadle

Ovo su najjednostavnije i najukusnije svinjske kremenadle koje ste do sada probali . Ovakve krmenadle najbolje je spremati na roštilju, a umak služi i kao marinada i kao dodatak na kraju.


Ovo su najjednostavnije i najukusnije svinjske kremenadle koje ste do sada probali . Ovakve krmenadle najbolje je spremati na roštilju, a umak služi i kao marinada i kao dodatak na kraju.

Sastojci 4 osobe    

4 svinjske kremenadle    

so i biber    

2 kašike javorovog sirupa    

1 kašika meda    

5 kašika kečapa    

2 kašike senfa    

1 kašika smeđeg šećera   

1 kašika Worcestershire sosa

Priprema

Najprije napravi umak-premaz .

U posudu za kuhanje stavi javorov sirup, med, kečap, senf, šećer i Worcestershire i dobro izmiješati.

Staviti na vatru, pa kada uskuha smanjiti vatru na lagano i kuhati još 1 minut.

Skinuti sa vatre i u manju zdjelicu odvoji 4 kašike umaka za premazivanje a ostatak sačuvati do upotrebe 

Kremenadle oprati i dobro  posušiti. Posoliti i pobiberiti.

Ugrijati gril i grilati kremenadle 4-5 min sa svake strane zavisno o debljini mesa .

Polupečene kremenadle premzati umakom i okrenuti, pa premazati i drugu stranu, peći još po 2 minuta sa svake strane .

 Pečene kremenadle skinuti sa grilla i dobro umotati u ubruse. Neka tako odmore 5-10 min .

Prije serviranja kremenadle preliti sa umakom koji ste sačuvali i srviraati sa kuhanim povrćem. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi