Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Jovanović: Predsednički izbori prilika za dijalog

Regija

Izvor: B92     03.09.2016 u 19:50 h 1

Jovanović: Predsednički izbori prilika za dijalog
FOTO: Agencija Anadolija

Beograd - Predsjednik LDP Čedomir Jovanović ocijenio je da su predsednički i eventualni gradski izbori u BG prilika za dijalog o modalitetima zajedničkog nastupa opozicije.


On je naveo da taj modalitet mora biti iskren, koristan za društvo i dugoročno održiv. 

"Njegov rezultat mora biti jasna politička i programska platforma koja će gradjanima ponuditi dokaz da opoziciono delovanje u Srbiji nije i ne sme biti isključivo negativan stav prema onome ko vrši vlast i glumatanje", rekao je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima. 

Prema njegovim riječima dijalog opozicije mora biti prožet ozbiljnošću, odgovornošću za zemlju, ali i spremnošću da se podrži ono što je dobro i sposobnošću da se tješavaju problemi. 

Jovanović je dodao da nije srećan zbog toga što razgovori o saradnji u prošlosti, "poput onih sa Demokratskom strankom 2012. i 2013. godine, ali i uoči prethodnih parlamentarnih izbora, nisu urodili plodom zbog nespremnosti da se prevazidju lični interesi i sujete". 

Lider LDP-a je ocijenio da svaki naredni potez gradjanske demokratske opozicije mora biti usmeren na vraćanje smisla politici i lišen medjusobnih ratova i nesporazuma koji bi samo pogodovali novim društvenim podelama i dodatnoj dezorijentisanosti. 

On je ocijenio da je u okviru gradjanske demokratske scene u Srbiji potrebno formulisati dogovor zasnovan na razumevanju trenutne situacije u zemlji prouzrokovane brojnim političkim, ekonomskim, bezbjednosnim i drugim izazovima i problemima od kojih društvo u odsustvu bilo kakvog plana predugo bježi. 

Kako se navodi, LDP je i ranije kao prioritet političkog delovanja "definisala razgovor sa demokratskim i gradjanskim strankama u zemlji u cilju najefikasnijeg ujedinjenja svih raspoloživih snaga u društvu koje žele modernu, gradjansku i evropsku Srbiju". 

Ranije danas predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima slijedeće godine imaju zajedničkog kandidata.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Čeda narkoman...

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi