Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

3 obaveze koje mlada ne smije tražiti od svoje kume

Lifestyle

    03.09.2016 u 18:59 h 0

3 obaveze koje mlada ne smije tražiti od svoje kume
FOTO: pixabay.com

Biti nekome vjenčana kuma je velika čast koja dolazi s dosta obaveza.


Ona je mladina desna ruka, rame za plakanje i savjetnik u organizaciji brojnih detalja vezanih uz njezin sretan dan. No neke stvari mlada definitivno ne bi trebala tražiti od svoje kume

1. Da joj organizira zaručničku zabavu
Ako mlada želi zabavu povodom zaruka sa svojim partnerom, nikako ne bi smjela tražiti kumu da je organizira i plati. Takva vrsta zabave nije uobičajena i sve troškove trebali bi snositi sami mladenci ili njihovi roditelji. 

2. Da promijeni fizički izgled / Da ne promijeni fizički izgled 
Mlada ne bi smjela tražiti kumu da izgubi kilograme prije vjenčanja, ide u solarij, promijeni boju kose ili na bilo koji način promijeni svoj fizički izgled. Isto tako, kumi ne bi trebala zabranjivati da promijeni svoj fizički izgled ako to ona sama želi. 

3. Da joj plati djevojačku zabavu na egzotičnoj lokaciji
Iako je kuma glavna organizatorica djevojačke zabave, mlada ne bi trebala inzistirati da se ide na neku daleku ili egzotičnu destinaciju, a potom tražiti od nje da podmiri i sve njene troškove. Kuma se može ponuditi da to učini ako želi, ali svakako joj treba ostaviti izbor.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi