Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Retrogradni Merkur vam ovih dana pravi ludnicu od života: Šta sve može da vam pođe naopako

Lifestyle

Izvor: 24sata.rs     03.09.2016 u 15:49 h 0

Retrogradni Merkur vam ovih dana pravi ludnicu od života: Šta sve može da vam pođe naopako
FOTO: pixabay.com

Merkur je retrogradan do 22. septembra, a ako ste skeptični oko njegovog uticaja - samo obratite pažnju na vaša životna iskustva u ovom periodu.


Astrologija se temelji na jednostavnom shvatanju da sve planete na nebu vrše svoj jedinstveni uticaj na svakog od nas i na svijet u kojem živimo. Evo kako planeta Merkur djeluje na vas. 

Merkur vlada vašom inteligencijom, umom, pamćenjem i svim vrstama komunikacije u rasponu od razgovora do pisanja poruka. Takođe, utiče na samoizražavanje i stil komunikacije. 

U javnom smislu vlada trgovinom, računarima, telefonima, prevozom i vazdušnim saobraćajem. Položaj Merkura u vašoj natalnoj karti puno govori o tome kako izražavate svoje ideje i kako ih dijelite. Tokom ove tri nedjelje kada je Merkur retrogradan, vaše mentalne sposobnosti ne funkcionišu dobro. U stvari, one “idu na odmor.” 

U okviru ovog planetarnog uticaja (koji se pojavljuje tri puta ove godine), komunikacije svih vrsta postaju "poremećene". Doživećete nesporazume i komunikacijske propuste u tolikom izobilju da ćete gledati u nebo i zvijezde i reći: “Šta se to događa?”. Odgovor je: Merkur je retrogradan. 

Evo primjera za neke od stvari koje mogu poći loše u vašem životu u ovom trenutku: 

Na primjer, bez obzira koliko dobro vi i vaš partner inače komunicirate, uhvatićete se kako govorite pogrešnu stvar i kako dolazi do neuobičajenih nesporazuma. 

Na poslu, čak i ako ste sigurni da ste sve jasno objasnili drugoj osobi, ona čini suprotno od onoga što ste rekli, a uz to je sigurna da je sledila vaša uputstva. Vaši dokumenti na računaru kojima dokazujete te propuste nestaju. Događaju vam se mehanički kvarovi svih vrsta na elektronskim uređajima. 

Motor automobila će možda ispuštati čudne zvukove i pomislićete: “Trebalo bi da odem kod auto mehaničara da to provjeri”. Pa, tokom retrogradnog Merkura, bolje da uistinu odete kod mehaničara jer će vaš automobil zasigurno odjednom prestati raditi. 

Mesečni izvještaj iz banke ne dolazi, kao ni proizvodi koje ste naručili preko interneta. Budući da Merkur vlada prevozom, nije idealno vrijeme za kupovinu automobila. 

Dakle… U čemu je problem? 

Bijes nervoza ljutnja čekić frustracija 
Događaju vam se mehanički kvarovi svih vrsta na elektronskim uređajima, Foto: Profimedia.rs 
Ove vrste problema nastaju tokom retrogradnog Merkura, jer sve iznenadne, normalne komunikacije postaju nepouzdane, pune dezinformacija, nedostaju važni podaci ili su pogrešni. Uostalom, Merkur vlada umom, mentalnom jasnoćom, razgovorom, samoizražavanjem i ukupnom komunikacijom. 

Tokom retrogradnog razdoblja, intelektualni, komunikacioni i mentalni procesi neke osobe manje su pronicljivi. Oni postaju neoprezni, skloni greškama i zaboravu. 

To objašnjava zašta se vaši postupci i odluke tokom retrogradnog razdoblja čine sabotirani. 

Top 10 stvari koje bi trebalo da odložite ako možete. 

1. Ne sklapajte ugovore 

Ovo nije dobro vrijeme za pregovaranje ili donošenje odluka. Izbjegavajte potpisivanje bilo kakvog pravnog dokumenta. Bez obzira što nešta imate u pisanom obliku, to bi moglo da zahtjeva ozbiljnu reviziju kada se Merkur bude kretao naprijed. Mogli biste da propustite neke detalje. Ili nešta što ćete možda znati tek kad se Merkur bude kretao naprijed. 

2. Ne prihvatajte i ne započinjite novi posao 

Ako to učinite, možda ćete zažaliti. Tokom retrogradnog Merkura, stvari nisu onakve kakvima se čine. 

2. Ne pokušavajte da zaključite prodaju 

Nema goreg vremena za zaključivanje posla. Ako “prodajete” svoje ideje ili proizvode svoje firme, izbjegavajte pokušavati da “zaključite prodaju” za vrijeme retrogradnog Merkura, jer može doći do “zastoja”, izgovora i kašnjenja. Ili bi vaš klijent nekako mogao da pogrešno shvati vašu prezentaciju. Kupac bi mogao da sve otkaže ili promjeni mišljenje. 

3. Nemojte da pokrećete nove projekte 

Izbjegavajte pokretanje novih projekata ili donošenje odluka da napravite “veliku prezentaciju.” Ljudi bi se mogli suprotstaviti ili je neće razumjeti. Možda kasnije saznate da ste izostavili vitalno važan detalj o kojem niste razmišljali. Ako se vaš projekat usvoji, može doživjeti neuspeh ili biti potpuno restrukturiran. 

4. Zakazivanje sastanaka 

Izbjegavajte (ili smanjite) zakazivanje sastanaka i događanja tokom retrogradnog Merkura kako bi izbegli zabune, greške i otkaz. 

5. Izbjegavajte putovanja 

Ako ne možete da stavite određeni put na čekanje, samo imajte na umu da možete očekivati neobičnu količinu otkazivanja letova u zadnji čas, odlaganja sastanaka i dugih kašnjenja prevoza. Pripazite na vaš prtljag. Preduzmite dodatne mjere opreza, jer u ovo vrijeme može doći do krađe ili bi se jednostavno mogla izgubiti. Ponovno potvrdite i vaše rezervacije, kao i adrese za svoje sastanke. 

7. Ne kupujte računare i ne instalirajte ništa 

Mogli bi da otkrijete da ste kupili “računar iz pakla” i da zažalite što niste kupili onaj s tri godine garancije koje je prodavač predložio. A, kada instalirate novi softver, takođe, očekujte propuste. 

8. Ne popravljajte auto, osim ako nije neophodno 

Popravci na opremi u automobilu trebalo bi da budu odloženi. Ako morate nešta da popravite, obavezno tri puta proverite je li sve dobro napravljeno. Kada Merkur počne ponovo da se kreće naprijed, mogli bi shvatiti da popravka nije ispravno učinjena i da ćete ga morati ponovo popravljati. 

9. Ne kupujte stvari 

Osim ako volite kupovinu zbog koje ćete kasnije zažaliti. Ovo je loše vrijeme za ikakvu kupovinu, jer možda na kraju saznate da je proizvod “prevelik ili premali” ili jednostavno ne stoji dobro. Ako kupite poklon za nekoga, budite spremni na reakcije u stilu: “Hvala, ali zelena je moja najgora boja!” ili “Već imam jednu istu takvu stvar.” 

10. Nemojte da birate cimera ili da se uselite kod nekoga 

Jer može se brzo pokazati da taj neko nije onakav kakvog ga znate.

Najbolji savjet: 

Kako biste izbegli ove probleme, prije donošenja važnih odluka pričekajte da Merkur ponovo počne da se kreće unaprijed. Tada će komunikacija biti jasnija. Takođe, tada će vam se otkriti važne informacije koje sada ne znate dok je Merkur retrogradan. 

To novo znanje pomoći će vam da donesete ispravnu odluku. Ako uzmete u obzir ove savjete i upozorenja, imaćete manje frustracija, manje grešaka i razočaravajućih neuspeha u ove tri nedjelje. Najbolje od svega, od 22. septembra – kad Merkur ponovo počinje da se kreće unaprijed, bićete u boljoj poziciji da svoje namjere uspješno ostvarite. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi