Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Republika Srpska od naredne sedmice zaduženija za 55 miliona

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     03.09.2016 u 13:17 h 1

Republika Srpska od naredne sedmice zaduženija za 55 miliona
FOTO: fotodesk.net

BANJALUKA - Republika Srpska će se naredne sedmice zadužiti za novih 55 miliona KM. Na Banjalučkoj berzi najavljena je prodaja i obveznica Republike Srpske vrijednih 40 miliona KM, kao i trezorskih zapisa u iznosu od 15 miliona KM.


 Srpska emituje obveznice i trezorske zapise kako bi osigurala sredstava po osnovu finansiranja budžetskih izdataka u ovoj godini.

Već u ponedjeljak, 5. septembra, Republika Srpska će na Banjalučkoj berzi ponuditi na prodaju entitetske obveznice od 40 miliona KM, a ne kako je ranije bilo najavljeno 20 miliona. U javnom pozivu za upis i uplatu emisije obveznica RS je navedeno da je kamatna stopa fiksna i na godišnjem nivou iznosi 4,5 odsto.

Rok dospjeća ovih dugoročnih hartija od vrijednosti je sedam godina.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović ranije je rekla da je procijenjeno da postoji interes i mogućnost da se, umjesto u iznosu od 20 miliona, prodaju obveznice u vrijednosti od 40 miliona KM.

U javnom pozivu Ministarstvo finansija RS je za 8.septembar najavilo i prodaju trezorskih zapisa, u vrijednosti od 15 miliona KM, a datum dospjeća je mart naredne godine, prenosi Fena.

Tokom prošle godine u Republici Srpskoj je izvršeno pet emisija dugoročnih obveznica u ukupnoj nominalnoj vrijednosti  241,3 miliona KM.

Na kraju 2015. stanje duga po osnovu emitovanih dugoročnih obveznica iznosilo je 534,5 miliona KM. Lani se Republika Srpska i kratkoročno zadužila emisijom trezorskih zapisa u iznosu od 86,2 miliona KM. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Budale i ovce nasjedajte na nacionalizam i glasajte za režim na vlastitu štetu i štetu budućih generacija, te za njihov kriminal i punjenje njihovih džepova.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi