Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ministarstvo bezbjednosti BiH prati bezbjednosnu situaciju u cijeloj BiH

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     02.09.2016 u 19:15 h 0

Ministarstvo bezbjednosti BiH prati bezbjednosnu situaciju u cijeloj BiH
FOTO: fotodesk.net

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine, zajedno s agencijama koje djeluju u okviru tog resora i drugim sigurnosnim strukturama, prati bezbjednosnu situaciju na području cijele BiH, između ostalog i određene bezbjednosne izazove koji se mogu dovesti u vezu s najavljenim održavanjem referenduma u Republici Srpskoj.


To je portalu "Bljesak.info" rečeno u Ministarstvu bezbjednosti BiH u odgovoru na pitanje da li je taj resor upzonat s pozivom na svojevrsnu regrutaciju u Konjicu, s vojnom vježbom Zelenih beretki te informacijama s društvenih mreža da se pripremaju masovni protesti u Sarajevu na dan za kada je planirano održavanje referenduma, 25 septembra.

Ministarstvo je, međutim, navelo da iz opravdanih razloga, u ovom trenutku ne može u javnost da iznosi informacije o konkretnim mjerama i operativnim radnjama koje se preduzimaju u vezi s tim.

Ovaj portal podsjeća da je nakon najave održavanja referenduma u Republici Srpskoj, Udruženje maloljetnih boraca Armije BiH pozvalo članstvo i druge ''na dogovor i konsultacije oko pitanja referenduma u genocidnoj tvorevini''.

''Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade i opet naprave pokolj i užasne zločine, moramo biti spremni kao da će ujutro rat'', napisao je predsjednik Udruženja maloljetnih dobrovoljaca ARBiH Opštine Konjic, Kemal Duračić u saopštenju za javnost.

Istovremeno, Zelene beretke objavile su da ''pripremaju najveću vojnu vježbu poslije ratnog perioda pod nazivom Sloboda za sve''.

Na Fejsbuk stranici Udruženja je istaknut zahtjev za dobijanje vjne opreme koja će se koristiti na vježbi, a Muhamed Švrakić, predsjednik tog udruženja izjavio je da je vgežba najavljena još ranije.

''U pitanju je samo skup veterana, gdje će se prisjetiti trenutaka i dana iz perioda agresije, te upoznavanje s novim naoružanjem. Red je da veterani znaju čim raspolažu Oružane snage BiH", rekao je Švrakić.

U isto vrijeme, pokrenuta je inicijativa za održavanje protesta u Sarajevu povodom održavanja referenduma u Republici Srpskoj, a inicijator je Muhamed Mahmutović, novinar porijeklom iz Cazina čija je ideja naišla na veliko odobravanje, ali i pozivanje na ''probnu regrutaciju dobrovoljaca''.

Ministarstvo bezbjednosti BiH tvrdi za "Bljesak.info" da će preduzeti ''zajedno sa svim drugim sigurnosnim agencijama u BiH sve mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se očuvalo povoljno stanje javne sigurnosti''.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi