Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Cvijanović: Nepotrebna vriska, dreka i galama iz Sarajeva u vezi sa referendumom

Referendum u RS

Izvor: Srna     02.09.2016 u 13:28 h 0

Cvijanović: Nepotrebna vriska, dreka i galama iz Sarajeva u vezi sa referendumom

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović poručila je danas da će referendum o Danu Republike biti održan 25. septembra i da Republička komisija za sprovođenje referenduma zna šta su njeni naredni koraci nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da joj ne ustupi biračke spiskove.


"Odluka CIK-a je samo još jedna u nizu opstrukcija koje se dešavaju i koje nastoje da zaustave sve aktivnosti u vezi sa referendumom. Naša Republička komisija ima jasan stav i oni znaju kakva je procedura. Sigurna sam da su ispoštovali procedure i da tu nema mjesta ni za kakve kvalifikacije kakve je dao CIK", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Tesliću.

Ona je istakla da je Srbija donijela jedinu ispravnu i logičnu odluku kada je riječ o referendumu u Srpskoj, apsolutno očekivanu, a način kako mediji interpretiraju određene stvari prepušta njima.

"Ovo je dobra odluka. Srbija je na liniji svega što su njihovi visoki funkcioneri govorili u prethodnom periodu i što je ispravno, a to je da se ne miješaju u unutrašnja pitanja RS i BiH, niti bilo koje druge države", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ubijeđena da tamošnje vlasti apsolutno razumiju šta je to iniciralo i podstaklo da se posegne za referendumom, te da razumiju šta su to nacionalni interesi, ali su isto tako odlučili da se ne miješaju.

"Važno je da postoji zajedništvo na nivou RS, da su sve političke stranke jasno manifestovale svoj stav, da je Narodna skupština Srpske u skladu s tim stavom donijela odluku da se ide u referendum koji nema nikakvu namjeru da bilo koga ugrožava", istakla je Cvijanovićeva.

Ona smatra da je nepotrebna sva vriska, dreka i galama koja dolazi iz Sarajeva od bošnjačkih političara koji vrše pritisak na međunarodnu zajednicu, kao i da su bespotrebna bilo kakva upozorenja da niko neće tolerisati bilo kakvu secesiju i slično.

"Ovaj referendum nema veze sa bilo kakvom secesijom već se nastoji i uspjeće se obezbijediti upravo provođenje odluke Ustavnog suda, rezultiraće određenim aktima, obezbijediće sigurnost tog datuma, a isto tako izvršiće se sve one formalno-pravne izmjene koje su potrebne i koje se od nas traže", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da nema razloga ni za kakvu paniku, niti bojkot. "Ovo je odluka Narodne skupštine koja je jedina može i promijeniti", navela je Cvijanovićeva.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi