Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dveri: ''Nikolić i Vučić - sramota Srbije''

Referendum u RS

Izvor: Vesti-online     02.09.2016 u 12:00 h 0

Dveri: ''Nikolić i Vučić - sramota Srbije''
FOTO: Tanjug

Sastanak vrha srpske vlasti sa liderom Republike Srpske Miloradom dodikom izazvao je brojne reakcije. Izostanaka podrške Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića održavanju referenduma u Republici Srpskoj, kod mnogih je naišao na osudu. Srpski pokret ''Dveri'' žestoko je napao Vučića i Nikolića ne birajući riječi: Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.


''Današnje odbijanje predsednika Srbije i predsednika Vlade Republike Srbije da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu jedna je velika sramota za Srbiju i dokaz da za one koji su izdali interese Srba na Kosovu i Metohiji nema kraja u izdaji.

Sada je očito na redu Republika Srpska i novi pritisak iz zapadnih ambasada da Srbija ostavi na cedilu i Republiku Srpsku. Ovo je sramno, pilatovsko pranje ruku Nikolića i Vučića od sudbine Srba sa druge strane Drine, a sve da bi se izašlo u susret stranim centrima moći kojima ovaj politički dvojac služi već četiri godine koliko su na vlasti.

Sada je svima jasno da je SNS preuzele brojne obaveze prema strancima da bi bila pomognuta da dođe na vlast 2012. godine, i da te obaveze sada dolaze na naplatu.

Srpski pokret Dveri pruža punu podršku političkom rukovodstvu Srba u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da nastave sa pripremama za održavanje referenduma 25. septembra i odbrani prava na obeležavanje Dana i Krsne Slave RS.

Srbi iz RS nisu sami i ne treba da gledaju na Srbiju na osnovu onoga što misle i rade Nikolić i Vučić jer u Srbiji ima i patriotskih političkih snaga koje ih podržavaju u plemenitoj i slobodarskoj borbi za očuvanje Republike Srpske i njenih najvažnijih identitetskih simbola.

Bili smo potpuno u pravu kada smo tražili da o ovoj temi raspravlja Narodna skupština Republike Srbije, jer Nikolić i Vučić ne predstavljaju srpski narod u celini i njihovo odbijanje da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu nije i stav čitavog srpskog naroda i Narodne skupštine Srbije.''


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi