Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Otmičari uhapšeni, otetom ni traga

Regija

Izvor: Vesti-online     01.09.2016 u 21:12 h 0

Otmičari uhapšeni, otetom ni traga
FOTO: fotodesk.net

Na vanrednoj konferenciji za novinare crnogorska policija je saopštila kako je na dobrom putu da rasvetli nestanak Nemanje Medina (24), konobara iz Petrovca, koji je misteriozno nestao prije 50 dana kada mu se izgubio svaki trag u blizini Virpazara. Veliki broj policajaca odmah je počeo da radi na slučaju, a prvo su uhapšeni Vladimir Ulama (22) iz Virpazara i Bogdan Milić (34) iz Podgorice.


Prije dva dana iza brave su se našli i Zoran Muhadinović (44) i Marko Vujačić (45), zvani Kubanac, obojica iz Cetinja, kao i Darko Mijović (26) iz Podgorice. Policija tvrdi da za sve njih ima dokaze da su na ovaj ili onaj način učestvovali u otmici Medina 8. jula ove godine. 

Policija je objasnila da je nepobitno utvrđeno kako je sa Medinom posljednji telefonom razgovarao Ulama, koji ga je pozvao sa Mijovićevog telefona. Ubrzo po nestanku, Ulama je saslušan, a u policiji je izjavio da se Medin zaputio ka Nikšiću da bi od nekog prijatelja pozajmio novac i nabavio oružje. 

Neće na detektor laži 

Zanimljivo je i to što ni ranije uhapšeni Ulama i Milić, baš kao ni trojica njihovih pajtaša koji su sada dospeli u pritvor, nisu pristali da ih testiraju na detektoru laži. Oni, naravno, znaju da se rezultat tog testiranja ne može u sudskom postupku koristiti protiv njih kao validan dokaz, ali bi za policiju to bilo važno kao potvrda ili negacija sadašnjih sumnji. 

- Četiri dana kasnije u mjestu Jabukov Do u blizini Rijeke Crnojevića nađeno je Medinovo vozilo, spaljeno i potpuno uništeno. Policija je ponovo potražila Ulamu, koji je u međuvremenu nestao, te je uhapšen tek gotovo mjesec dana kasnije u blizini Cetinja, u seoskoj kući Bogdana Milića - izjavili su izvori iz istrage za medije. 

Tada su obojica uhapšeni i određen im je pritvor zbog nedozvoljenog držanja oružja. Uporedo sa velikom potragom za Medinom, ronioci su pretražili Skadarsko jezero od Virpazara do Rijeke Crnojevića, policija je slagala kockice i konačno stavila lisice na ruke Muhadinoviću, Vujačiću i Mijoviću. 

Policija je uvjerena da zna motiv otmice, ali još ne zna da li je Medina likvidiran ili je, možda, još negde živ u nekom otmičarskom skloništu. Navodno, Ulama je od Medina tražio da počini teško krivično djelo, nudili mu čak i oružje, a kad je ovaj to odbio, pretukli su ga, ugurali u neko vozilo i odvezli u za sada nepoznatom pravcu, a potom sklonili i uništili njegovo vozilo. Milić, Muhadinović i Vujačić su osumnjičeni da su im pomagali nakon izvršenog krivičnog dijela.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi