Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bonton u krevetu: Šta nikako ne smiješ da izgovaraš tokom seksa

Lifestyle

Izvor: 24sata.rs     01.09.2016 u 20:33 h 0

Bonton u krevetu: Šta nikako ne smiješ da izgovaraš tokom seksa
FOTO: pixabay.com

Seks je zanimljiv baš zato što možete da prekršite mnoga pravila i da isprobate nešta novo svaki put - ali to ne znači da možete da zanemarite neke osnovne smernice. Baš kao što postoje dame i džentlmeni na ulici, postoje i ispod jorgana, a ovo su njihove odlike.


Moramo se kupati, voda nije skupa 

Tuširanje vam oduzima pet minuta vremena - zašta biste onda legli u krevet neokupani? Naravno da svakome može da se desi da tu i tamo ne stigne da se "sredi", ali to ne bi trebalo da vam uđe u naviku. Ovo je posebno važno pravilo za parove koji su duže u vezi, pa su navikli na neke stvari. 

Zašta vam kupanje ne bi bilo u sklopu predigre? 

Dame su uvijek na prvom mjestu 

Nekadašnja mišljenja da džentlmen nakon „obavljenog“ posla može da se okrene na drugu stranu i zaspi, danas su prilično deplasirana. Danas je pitanje časti i lepih manira pružiti dami barem jedan orgazam i nakon njega, malo nježnosti. Zašta? Zato što je postorgazmična faza kod žena sporija i odvija se postepenije nego kod muškaraca. To znači da žena može i nakon velikog „O“, da nastavi da uživa u seksu, dok bi muškarac, nakon orgazma, najradije zaspao ili gledao TV. 

Ne znači NE! 

Lako biste mogli da se prevarite, pa da pomislite da je ovo svakome jasno - ali baš i nije. Kad muškarac kaže "ne", žena često nastavi da pokušava i da insistira. I kad žena kaže "ne", muškarac ipak krene da joj ljubi vrat i da se nada da će nešta uspijeti. Ovo zaista nije dobar potez - ako je vaš partner raspoložen za seks, staviće vam to do znanja. Ako nije, nema potrebe da isistirate. 

Bezobrazne riječi - samo umjereno 

OK je s vremena na vrijeme ubaciti poneku bezobraznu reč, ali je ovdje jako važno pronaći granicu! Ako znate da vaša djevojka ne uživa u tome, zaista je bezveze da vam izleti neka uvreda usred naleta strasti - ne samo da ćete uništiti seks za to veče, već je pitanjei kad ćete ga ponovo imati. "Bezobraznice", "nevaljalice" i tome slični izlazi su u redu - ali bi bolje bilo da držite jezik za zubima ako poželite da uzgovorite nešta baš vulgarno. 

Nikada nemojte da lažirate 

Brojne žene smatraju da je oskarovski odglumljen orgazam stvar lepih manira. Kao što je slučaj sa svim obmanama u životu, ni ova ne vodi u ništa dobro. Velike su šanse da ćete, ako stalno lažirate orgazam, osjećajući obavezu da nastavite tu šaradu, na kraju zaista osujetiti svaku šansu da ga doživite. Obavezani visokim očekivanjima vašeg partnera, vi ulazite u zatvoreni krug, kvarite svaku šansu da otvoreno predložite i probate nove tehnike, koje bi vas dovele do orgazma. Svako ima pravo na svoje male tajne, ali one koje se tiču seksualnih potreba nikako ne smete da krijete od svog partnera.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi