Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dačić: Sve probleme rješavati dijalogom

Regija

Izvor: B92     01.09.2016 u 18:57 h 0

Dačić: Sve probleme rješavati dijalogom
FOTO: Agencija Anadolija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je na neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a istakao stav Srbije da se svi problemi moraju rješavati dijalogom.


U izjavi poslijesastanka, Dačić je rekao da je stav Srbije da "svi problemi moraju da se tješavaju dijalogom, uz uvažavanje prava svih država članica organizacije, ali da mnogi problemi, koji su i ranije bili prisutni, nisu riješeni". 

"Mi želimo da se vrati osjećaj međusobnog povjerenja, jer i u vrijeme kada jer OEBS nastajao, nije bilo previše povjerenja u svijetu. Nema ga ni danas", rekao je srpski ministar spoljnih poslova. 

"Na sastanku u Postdamu, na kojem je prisutno 40 ministara i predstavnica EU Federika Mogerini, raspravlja se o aktuelnim konfliktima - ne samo oružanim sukobima među državama, već i o problemima radikalizma, estremizma, terorizma, problemima migracija, pitanjima koja se tiču naoružavanja i o ljudskim pravima", rekao je Dačić. 

On je naveo da je današnji sastanak "priprema za ministarsku konferenciju koja će biti održana u decembru u Hamburgu". 

Ministar je istakao da na skupu neće biti zaključaka, jer svaki ministar koji učestvuje iznosi svoj stav. 

"Iznijeli smo svoje stavove, između ostalog i o tome kako države članice vide budućnost ove organizacije, da li su i dalje živi Helsinški principi od prije 41 godinu ili je reč o sasvim novoj situaciji", rekao je Dačić. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi