Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Jovanović: Dodik se samo bori za vlast

Referendum u RS

Izvor: B92     01.09.2016 u 18:37 h 4

Jovanović: Dodik se samo bori za vlast
FOTO: Agencija Anadolija

Beograd - Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da je predsjednik RS Milorad Dodik obesmislio sastanak u Predsjedništvu Srbije prije nego što je do njega došlo.


Jovanović je rekao i da očekuje da Dodik iz Beograda dobije odgovor da Srbija više nije spremna na partnerstvo sa njim. 

Jovanović u pisanoj izjavi navodi da je Dodikov odnos prema Beogradu demaskirao njegove namjere i "apsolutno potvrdio da smo godinama bili u pravu kada smo ga opisivali kao nekog ko manipuliše svim nesrećama Srba i Bošnjaka, zloupotrebljavajući pritom i Srbiju i Republiku Srpsku, bez obzira na cenu koju će svi osim njega platititi". 

"Danas su ne samo Nikolić i Vučić, već i milioni ljudi, taoci nacionalizma na kojem Dodik gradi svoju izbornu kampanju. On se bori za vlast i to pošteno treba reći", naveo je Jovanović. 

Baš kao što svako, a na prvom mjestu oni koji vode Srbiju, moraju reći da Dodik, bez obzira što mu je to do sada uspijevalo, ne može više nametati svoj interes ispred interesa građana Republike Srpske i Srbije, naveo je Lider LDP-a. 

"Oni koji danas vode Srbiju nemaju pravo da žrtvuju našu budućnost da bi učinili sigurnom Dodikovu vlast", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi. 

Beograd je, kako je dodao, dužan da čuva mir a ne Dodika, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, i ne vlast banjalučkih i sarajevskih nacionalista, koji bi bili u stanju da nas sve gurnu u rovove da bi zadržali svoje funkcije. 

Jovanović smatra da referendum nije odgovor na problem u Bosni i Hercegovini, već da će ga naprotiv on samo dodatno povećati. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. mrs izdaice

  2. Dajte Čedi gram da se sredi

  3. Svaka ti je na mjestu Jovanoviću,al rehabilitirani,poput ovog komentatora rs su nažalost šovinistički i nacistički bolesni ljudi.Stavljaju rehabilitiranu šubaru s kokardom na čelo,a prvi su bježali iz rovova,sad bi i opet tuđu djecu u rovove gurnuli,a on za Švicarsku kao izbjeglica.Žalosno je što je većina takvih uz Dodika huškača,a kad se ratovalo bio je opozicija ratnom zločincu Karadžiću,dok nije stigao na vlast optuživao SDS za ratne zločine,a sad bi sam isto radio.Malo je takvih Jovanoviću kao ti,a spremni su te i ubiti ko Đinđića.Krvoločan ti je narod nažalost,jer su još u glibu 19-og stoljeća rehabilitiranog fašiste Draže.

  4. A jebo ti svoju sestru narkomane bolesni.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi