Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vlada RS: Prihodi u prvoj polovini godine veći od milijardu KM

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     01.09.2016 u 16:10 h 0

Vlada RS: Prihodi u prvoj polovini godine veći od milijardu KM

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske usvojila je danas Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prvih šest mjeseci ove godine u kome se navodi da prihodi iznose 1,201 milijardi KM ili 97 odsto u odnosu na budžet.


Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da su indirektni porezi ostvareni u iznosu od 539,1 miliona KM, što predstavlja 92 odsto u odnosu na budžet za prvih šest mjeseci ove godine.

„Prihodi od direktnih poreza koje Republika Srpska prikuplja preko vlastitih računa ostvareni su u iznosu od 565,2 miliona KM, što predstavlja 101 odsto u odnosu na budžet za prvih šest mjeseci ove godine“, navodi se u saopštenju.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 96,9 miliona KM, što predstavlja 108 odsto u odnosu na budžet za prvu polovinu godine.

Budžetski rashodi i izdaci za nefinansijsku imovinu u prvih šest mjeseci iskazani su u iznosu od 1,098 milijardi KM ili 89 odsto od budžeta za posmatrani period.

Inostrani dug je u prvih šest mjeseci ove godine redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 120,1 milion KM.

„Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga i iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 264,8 miliona KM“, navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o fondu i finansiranju zaštite životne sredine Republike Srpske.

Vlada je usvojila i Izvještaj o realizaciji Programa pedoloških analiza zemljišta za potrebe porodičnih komercijalnih gazdinstava u Republici Srpskoj u prošloj godini, te ovlastila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da sa Poljoprivrednim institutom Republike Srpske zaključi ugovor o vršenju pedoloških analiza zemljišta za potrebe porodičnih komercijalnih gazdinstava u Republici Srpskoj u ovoj godini, kojim će se bliže urediti prava i obaveze ugovornih strana.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi