Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Podrška Trumpu u tvrdokornom stavu o ilegalnoj imigraciji

Svijet

    01.09.2016 u 14:59 h 0

Podrška Trumpu u tvrdokornom stavu o ilegalnoj imigraciji

Republikanski kandidat Donald Trump se u srijedu zakleo da će sve osobe koje se ilegalno nalaze u SAD-u biti deportovane, bude li on izabran za predsjednika države.


Iako je samo prošle sedmice izjavio da su mnogi imigranti "divne osobe" koje su mnogo doprinijele Američkom društvu, u velikom govoru u graničnoj državi Arizoni, Trump je iskazao drugačije mišljenje o 11 miliona ljudi koji su ilegalno ušli u državu. Izjavio je da će svi imigranti morati da se vrate u svoje države i ponovno apliciraju za ulazak u SAD. 

Pobornici su otvorenih ruku prihvatili njegov tvrdokorni stav.

"Mislim da je uradio izvanredan posao. On je očito jedini kandidat koji se stvarno brine za našu državu. Nije kao ostali političari i on će popraviti Ameriku. Izgraditi će taj zid. Osigurati će našu sigurnost. Uhvatiti će ove teroriste i istjerati ih. Nama je potrebna zaštita i on će je obezbijediti. Spasiti će našu djecu," rekla je Marsha Murphy, veteranka iz Arizone. 

"Rekao je dosta pozitivnih stvari. Ono što je mene dojmilo je činjenica da želi uhvatiti ljude koji ovdje ne pripadaju, ljude koji su tu ilegalno i koji su možda napravili neke ilegalne aktivnosti. Oni moraju ići," kazao je Mike Johnson. 

Trump je opet obećao da će Meksiko morati platiti konstrukciju velikog graničnog zida između ove dvije države, iako mu je nekoliko sati ranije Meksički predsjednik, Enrique Pena Nieto, rekao oči u oči da se to neće dogoditi. 

U svom govoru, Trump je naglasio da je njegov prioritet deportovanje nedokumentovane populacije koja je počinila ozbiljne zločine u SAD-u. Objasnio je da će formirati komisiju da prouči iz kojih regija i zemalja treba suspendovati imigraciju, rekavši da su Sirija i Libija visoko na njegovoj listi. Ovo je njegov način da izvrši predloženu zabranu ulaska u državu za pripadnike islamske vjeroispovijesti. 

Isto tako je obećao uspostavljanje jedinice za deportaciju koja će identifikovati kriminalce koje treba istjerati iz države, kao i da će znatno povećati broj graničnih agenata.

Izvor: Reuters


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi