Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Susret Izetbegović - Chakrabarti: BiH u septembru očekuje pozitivan odgovor na aplikaciju za članstvo u EU

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     31.08.2016 u 21:18 h 1

Susret Izetbegović - Chakrabarti: BiH u septembru očekuje pozitivan odgovor na aplikaciju za članstvo u EU
FOTO: Agencija Anadolija

SARAJEVO - Napredak BiH u reformskim procesima na puta ka EU i NATO-u bile su teme razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednika Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sir Suma Chakrabartija, javlja Anadolu Agency (AA).


Tokom susreta sa Chakrabartijem Izetbegović je istakao da BiH ispunjava uvjete EU i da u septembru očekuje pozitivan odgovor na podnesenu aplikaciju za članstvo u EU. 

Naglašeno je opredjeljenje bosanskohercegovačkih vlasti za provođenje reformskih mjera, ekonomskih i socijalnih, koje imaju za cilj da stabiliziraju i moderniziraju ekonomiju, da unaprijede ekonomski razvoj, da podstaknu otvaranje novih radnih mjesta te da doprinesu stvaranju povoljnog i pravednog socijalnog ambijenta.

Predsjednik EBRD-a Chakrabarti je upoznao domaćina sa aktivnostima koje provodi EBRD u BiH i regionu, te sa planiranim aktivnostima za naredni period. Istaknut je značaj EBRD-a u razvoju ovog regiona, te najavljena daljnja potpora i ulaganja EBRD-a u realizaciju projekata.

Posebna pažnja u BiH bit će posvećena nastavku izgradnje koridora Vc, te podrška malim i srednjim poduzećima. Također, gospodin Chakrabarti je odao priznanje vlastima u BiH i pozdravio ostvareni napredak na sprovođenju mjera iz reformske agende te dao punu potporu nastavku ovih procesa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je iskoristio priliku da se Chakrabartiju zahvali za dosadašnju pomoć i snažan angažman EBRD-a u BiH, te izrazio očekivanja nastavka dobre suradnje i u narednom periodu. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. RECE NAM TITO ISTINU 1.09.2016. Budale jadne! Šta sam vam govorio – čuvajte bratstvo i jedinstvo. Mislite da sam ja to samo onako pričao? Budale jadne! Sad vam švabe i francuzi uvaljuju priču o Evropskoj uniji! A vi pušite sve što vam kažu! Pa imali ste uniju jaču od evropske sa vojskom, policijom, bankom, minimalnim uvozom, čist vazduh i domaću hranu, besplatno školovanje i lečenje. A sad ćete dobiti njihovu vojsku i policiju, njihove banke da vas pljačkaju, zaboravite na čist vazduh i vodu, ići ćete kod njih da ih služite a doma ćete pojesti samo govno. Ako, to ste i zaslužili“,

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi