Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

CECU BACITE U ĆELIJU S PACOVIMA: Čeda naredio mučenje!

Regija

Izvor: Kurir     31.08.2016 u 19:09 h 0

CECU BACITE U ĆELIJU S PACOVIMA: Čeda naredio mučenje!
FOTO: YouTube Screenshot

Nekadašnji potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović, tokom akcije "Sablja" i vanrednog stanja uvedenog 2003, poslijeubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, toliko je bio opsjednut Svetlanom Ražnatović da je tražio da pjevačica boravi u neljudskim uslovima!


BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović je tokom akcije „Sablja“ naredio da se pjevačica Svetlana Ražnatović stavi u najgoru ćeliju CZ-a, i to s pacovima i bubama, otkriva ekskluzivno Kurir! 

Naime, Kurir je došao do saznanja da je Jovanović u vrijeme vanrednog stanja uvedenog 2003, poslijeubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, toliko bio opsjednut Ražnatovićevom da je čak tražio da pjevačica boravi u neljudskim uslovima kako bi bila i psihički uništena. 
- Bilo je to čudno vrijeme. Vanredno stanje, haos poslijeubistva premijera. 

Osilio se 

Jovanović se tada sa svojim najbiližim saradnicima osilio, pa je išao toliko daleko da je od tadašnjeg upravnika Centralnog zatvora Ace Jovanović tražio da Ceca bude u ćeliji sa pacovima i bubama! Sva sreća da je upravnik bio razuman i nije htio da ispuni bolesne zahtjeve tadašnjeg potpredsednika Vlade i doslovce mu rekao: „Samo preko mene mrtvog.“ Znate, to tada nije bilo lako, izloženi ste ogromnim pritiscima, ali dobro je da su na čelu nekih institucija bili ljudi koje nisu mogli da uplaše ni Jovanović ni likovi poput njega. Šta god neko mislio o Ceci, ona je tad priježivela pravu golgotu, a ispostavilo se da ipak nije kriva - otkriva izvor Kurira, inače jedan od svjedoka ovih događaja. 

Aca Jovanović, tadašnji upravnik zatvora, sada zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova, nije želeo da komentariše cio slučaj uz obrazloženje da nema ovlašćenja i ne može da daje izjave bez odobrenja ministra. Ražnatovićeva nije bila dostupna za komentar, a lider LDP Čedomir Jovanović nije odgovarao na naše poruke. 

Inače, i mediji su te 2003. objavljivali da su zatvorenici mučeni, da su kod tadašnjeg ministra za ljudska prava Rasima Ljajića reagovale i nevladine organizacije. I sam Ljajić, iako se nije izjašnjavao o konkretnom slučaju, kaže da je upravo zbog raznih priča otišao u Centralni zatvor. 

Zarđali krevet 

- Bilo je svakakvih priča po medijima da su zatvorenici mučeni. Otišao sam u zatvor i tražio da se vidim sa uhapšenima iz „Sablje“, a tražio sam da i vidim Cecu. Prije susreta sa Cecom razgovarao sam nekoliko zatvorenika i pitao ih da li su mučeni. Onda sam, sjećam se kao juče da je bilo, tražio od čuvara da mi pokažu Cecu. Otvorili su ćeliju, koja je bila dva sa dva, sa nekim zarđalim vojničkim krevetom. Ceca je stajala u ćošku u nekoj sivoj trenerci, suznih očiju, u ruci joj je bila cigareta. Bila je kao neko dijete. Očekivao sam sasvim drugačiju scenu. Pozdravili smo se, pitao sam je kako postupaju s njom. Klimnula je glavom i rekla dobro. Pitao sam je da li joj nešta treba, očekivao sam da će da traži premeštaj u bolju ćeliju. Ceca je samo pitala da li može da dobije pincetu i ogledalce da bi iščupala obrve. Nasmijao sam se i svoju šeficu kabineta pitao da li možda ima u tašni. Nije imala, a ja sam Ceci rekao da ćemo joj donijeti, a ona je iz topa odgovorila: „Neće mi poslijeni trebati, nadam se da ću izaći“ - prepričao je Ljajić susret sa poznatom pjevačicom i dodao da su se poslijetoga sreli na nekoj fudbalskoj utakmici i srdačno pozdravili. 

Nekoliko godina kasnije, Ceca Ražnatović je prvi put progovorila o svom boravku iza rešetaka. 

Tog 17. marta 2003. uopšte nije očekivala dolazak policije u njenu kuću. 

Nije se žalila na loše uslove... Staro odjeljenje Centralnog zatvora Nije se žalila na loše uslove... Staro odjeljenje Centralnog zatvora 

Smrzavanje u ćeliji 

- Riječeno mi je da moram na pola sata u policijsku stanicu da bih dala izjavu o trofejnom oružju mog pokojnog supruga. Međutim, četiri mjeseca se nisam vratila kući - kazala je Ceca. 

Pjevačica je tada navela da je prve dane pritvora veoma teško podnijela i da je za to vrijeme smršala već šest kilograma. Prve dane pritvora provela je u MUP u 29. novembra, a kako ističe, najteže joj je pala odvojenost od djece. Ona je demantovala da je u zatvoru fizički zlostavljana i da je trpela razne torture, te da je policija bila izuzetno korektna prema njoj. A o navodima da je kod upravnika CZ Ace Jovanovića uživala izvjesne privilegije, pjevačica tvrdi da je to neistina i da se u ćeliji smrzavala. 
- Četiri mjeseca provela sam u ćeliji dva sa dva metra u nehumanim uslovima. Od kada sam uhapšena, pa do sredine maja, promrzla sam u ćeliji, kosti su mi se smrzle! Trideset dana provela sam u samici i nisam imala nikakav kontakt ni sa kim, pa čak ni sa advokatima. Kasnije sam u ćeliji imala jednu, odnosno dvije cimerke. 

O upravniku zatvora takođe mogu da kažem sve najbolje. Kada se čovek nađe s one strane rešetaka, tek onda shvati koliko znače osmijeh i topla ljudska reč - prisećala se Ceca. 

Kao posljedicu stresa koji je priježivela, imala je manju hiruršku intervenciju u jednoj privatnoj klinici, izazvanu postzatvorskim sindromom, kako je pjevačica to nazvala. Iako je mogla, nikada nije tužila državu za neosnovani pritvor. 
Najteži dan


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi