Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Google pokrenuo Crowdsource aplikaciju za pomoć kod prevoda

Nauka i tehnologija

Izvor: Nezavisne novine     30.08.2016 u 20:13 h 0

Google pokrenuo Crowdsource aplikaciju za pomoć kod prevoda
FOTO: fotodesk.net

Google Translate je prilično zgodna alatka, posebno kada krenete u zemlju čiji jezik ne poznajete.


Međutim, ponekad ono što dobijete kao prevod baš i ne odgovara rečenicama koje ste željeli da prevedete, što je i razlog zašto je Google-u potrebno fino podešavanje procesa. To je dovelo do pokretanja aplikacije nazvane Crowdsource.

Google je potvrdio za TechCrunch da je aplikacija pilot projekat i da je pokrenuta u Google Play. U osnovi, aplikacija će pitati korisnika koju vrstu jezika govori tečno i bazirano na tome, Google će ih zamoliti da obavljaju određene prevode kao što su transkripcija slika i slično.

Čudno je što Google ne daje nikakve podsticaje za ove prevode jer već nudi korisnicima razne nagrade preko Google Opinion Awards programa. Google vjeruje da će korisnici pomoći u svakom slučaju, vjerujući da će stvarati internet boljim mjestom. Radi se o interesantnom pristupu, ali ćemo morati da sačekamo i vidimo koliko će biti efikasan.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi